BBL apžvalga: Vilniaus „Lietuvos Rytas“ - Kauno „Žalgiris“

Atšalusį gruodžio 12d. šeštadienio vakarą Lietuvos krepšinio gerbėjai bus pamaloninti puikiu reginiu. Vilniaus „Siemens“ arenoje susitiks dvi nesutaikomos varžovės - Vilniaus „Lietuvos Rytas“ ir Kauno „Žalgiris“.

Baltijos krepšinio lygos lyderiai, kurie žengia dar be pralaimėjimų, turės šansą pamiršti Eurolygos turnyro matematinius skaičiavimus ir padovanoti žiūrovams visuomet laukiamas varžybas, rašo eurobasket.lt.

 Komandų lyderiai:

Vilniaus „Lietuvos Rytas“:

Milko Bjelica: 16 tšk., 4 atk. kam., 1 rez. perdavimas,

Martynas Gecevičius:  12 tšk., 4 atk. kam., 3 rez. perdavimai,

Artūras Jomantas: 13 tšk., 3 atk. kam., 4 rez. perdavimai,

Arons Baynesas: 12 tšk., 6 atk.kam,

Bojanas Popovičius: 10 tšk., 5 rez. perdavimai, 2 atk. kamuoliai.

Kauno “Žalgiris”:

Travisas Watsonas: 15 tšk., 10 atk.kam., 2 rez. perdavimai,

Marcusas Brownas: 13 tšk., 2 atk. kamuoliai,

Martynas Pocius: 13 tšk., 3 atk.kam., 1 rez. perdavimas,

Mirza Begičius: 11 tšk., 6atk. kamuoliai,

Tadas Klimavičius: 10 tšk., 6 atk. kamuoliai.

Komandų “X” faktoriai:

 Kauno “Žalgirio” žaidimas Eurolygoje ir likusiuose turnyruose skiriasi kardinaliai. Komandos vyr. treneris Gintaras Krapikas kolkas neranda savo žaidėjams tinkamų “vaistų”, kurie padėtų krepšininkams susitelkti sekmingam bendram darbui aikštelėje, kokį galime pamatyti visuose žalgiriečių atstovaujamuose turnyruose - tik ne Eurolygoje. “Žalgirio” šansai patekti į TOP16 turnyrą beliko tik teoriniai, todėl nenuostabu, jog visas sportinis pyktis bus išlietas ant BBL, LKL ar Vieningosios lygos komandų. Šį kartą varžovė, kuriai teks atlaikyti Eurolygoje skriaudžiamo ir jau tikrai įpykusio “Žalgirio” iššūkį, bus senojo žemyno turnyre sėkmingai žaidžianti vilniečių ekipa. Sostinės klubo vyr. treneris Rimas Kurtinaitis po pergalės prieš Orleano “Entente” klubą, neslėpė, kad komandos prioritetas išlieka vienas - užtikrintas žaidimas toje pačioje Eurolygoje.

Visi puikiai žinome, kad šių komandų tarpusavio mačai smarkiai motyvuoja kiekvienos komandos žaidėjus automatiškai, nesvarbu, kad tiek vienoje, tiek kitoje ekipoje būtų naujokų ar legionierių. Jau tik atvykus į klubus, jiems yra pranešama ir pristatoma, kokiais frontais Lietuvoje yra pasiskirstę krepšinio gerbėjai. Tačiau  žinome ir vilniečių stratego propoguojamą krepšinio politiką. Tikrai nenustebkime, jog R.Kurtinaitis neleis persitempti komandos lyderiams ir daugiau leis pasireikšti jauniems žaidėjams ar mažiau rimtose varžybose aikštelėje praleidžiantiems krepšininkams. Tuo tarpu žalgiriečių stovykloje komanda bus susitelkusi maksimaliai. Aukščiausio lygio varžybų pergalių badas, tuo labiau žaidžiant išvykose, žaidėjus nuteiks siekti pergalės iš paskutiniųjų.  

“Žalgirio” komandos treneris G.Krapikas turėtų išnaudoti savo ekipos aukštaūgių pranašumą. Vilniečiai šiuo metu nesijaučia galingi ir patenkinti savo turimais krepšininkais po krepšiu. Aronas Byens'as visiškai prarado savo sportinę formą, kurią demonstravo sezonui prasidėjus. Dejanas Borovnjakas taip pat nežaidžia stabiliai ir užtikrintai, kaip iš jo tikisi treneris. Vienintelis ryškesnis komandos ramstis yra serbas M.Bjelica. Treneris R.Kurtinaitis ypač liko patenkintas puolėjo pasirodymu paskutiniame pasirodyme “Siemens” arenoje prieš “Entente” klubą.

Varžybų stilius:

Šio sezono abu tarpusavio susitikimus laimėjo Kauno “Žalgiris”. Sezono pradžioje BBL taurę žalgiriečiai iškovojo Kauno sporto halėje, o pirmąjį LKL grandų mūšį ir pergalę kauniečiai po itin atkaklios kovos taip pat šventė Kaune. Nors “Žalgirio” pasirodymai išvykose lyg užkeikti, tačiau “Siemens” arena nėra ta vieta, kurioje populiariausia Lietuvos komanda turėtų kažkokių problemų siekiant iškovoti pergalę.Pernai tiek BBL tiek LKL turnyruose žalgiriečiai sugebėjo įveikti priešininkus jų pačių namų arenoje. Kauniečiai tikrai bandys reabilituotis po eilinio pralaimėjimo Eurolygoje, todėl jau nuo pirmųjų mačo akimirkų tiek puls, tiek ginsis labai agresyviai. Varžybos turėtų būti rezultatyvios, nes vilniečiai tikrai nebus susitelkę gynyboje, kaip  būna per Eurolygos dvikovas. Tai nėra lemiamos reikšmės mačas, kuris spręstų tolimesnį sezono likimą. Dėl tos pačios priežąsties vilniečių komandos treneris R.Kurtinaitis nesureikšmins net jei ir jo treniruojama komanda  pralaimės, kuo galėjome įsitikinti po paskutinio šių komandų susitikimo Kauno sporto halėje, kurias kauniečiai laimėjo rezultatu 67-64.

Lietuvos grandų mūšis Baltijos krepšinio lygoje šį šeštadienį, 18.30 val.

 


Šiame straipsnyje: žagirisLietuvos rytas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių