Baltijos lygoje artėja lemiami mūšiai

Baltijos moterų tinklinio čempionatas – jau finišo tiesiojoje. Ateinantį savaitgalį pajėgiausios pirmenybių ekipos Jonavoje bei Kaune išsiaiškins, kuri pelnys teisę vadintis geriausia visame trijų šalių regione.

Lietuvai finalo etape atstovaus trys komandos. Lyderės poziciją užimantis „Kaunas-ASU“ klubas, senas tinklinio tradicijas turinti Jonavos „Achema-KKSC“ bei kovingoji Alytaus „Prekyba-Parama“. Joms iššūkį mes Estijos ir Latvijos klubai. Estijai atstovaus „TU Eden“, „Kohila VC/E-Service“ ir „TTU-Tradehouse“ komandos. Latvijos garbę gins VK „missLATss“ ir Jelgava/LU ekipos.

Turnyro ketvirtfinalyje penktadienį reguliariojo sezono nugalėtojos kaunietės egzaminuos Jonavos ekipą, kuri pirmenybėse liko 8-ta. Vis dėlto „Kaunas-ASU“ trenerė Vida Makauskienė neskuba girtis pranašumu.

„Pirmasis mūsų mačas vyks naujoje, ką tik pastatytoje Jonavos arenoje. Mes dar nė sykio nesame išbandę šios erdvės, tad reikės laiko priprasti. Jonavietės gi, matyt, bus pasitreniravę savo salėje, tad turės tam tikrą pranašumą. Neabejoju, kad ir sirgalių palaikymas bus jų pusėje“, - teigė V.Makauskienė.

Trenerės žodžiais, papildomos intrigos turnyrui suteikia ir jo formatas. Bet kuris pralaimėjimas gali tapti paskutiniu – skirtingai nei reguliariajame čempionate antro šanso niekas neduos.

Praėjusiais metais Kauno klubas Baltijos lygoje aukštų rezultatų nesitikėjo, tačiau pateikė ne vieną siurprizą, kai žingsnis po žingsnio kilo iki varžybų finalo, kuriame nusileido titulą gynusiam „Kohila VC/E-Service“ klubui.

„Jei pernai merginos maloniai stebino save pačios, tačiau jų neslėgė atsakomybė, tai šiemet jos jau turi ginti lyderių ir vicečempionių pozicijas. Tad kiekvienas pralaimėjimas mums taptų tam tikru netikėtumu. Vis dėlto tikiu, kad komanda susitvarkys su nervais ir įrodys, kad pernykštė sėkmė nebuvo atsitiktinė“, - sakė V.Makauskienė. 

Šeštadienį Jonavoje bus sužaisti ir pusfinalio susitikimai, o sekmadienį lemiamos varžybos kelsis į Kauno sporto halę. Ten įvyks mačas dėl 3-osios vietos bei finalas. Jonavos senojoje arenoje (KKSC salėje) santykius išsiaiškins dėl 5-6 ir 7-8 besikausiančios komandos.


Šiame straipsnyje: TinklinisKaunas-ASU

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių