Baltijos jaunių žaidynėse – rekordinis lietuvių skaičius

  • Teksto dydis:

Liepos 3-5 dienomis Brandenburge (Vokietija) vyksiančiose 2015 metų Baltijos jūros šalių jaunių (iki 18 metų) žaidynėse dalyvaus rekordinis sportininkų iš Lietuvos skaičius – net 125 (74 vaikinai ir 51 mergina).

Sportininkus į Vokietiją lydės 27 treneriai ir vienas bokso varžybų teisėjas.

Lietuviai Brandenburge išbandys jėgas 11 sporto šakų varžybose. Gausiausia bus futbolininkų delegacija - po 16 žaidėjų dalyvaus moterų ir vyrų turnyruose. Dar viena komandinė sporto šaka - rankinis - į Vokietiją deleguos vaikinų komandą (12 narių).

Po 14 lietuvių dalyvaus baidarių ir kanojų irklavimo bei akademinio irklavimo varžybose, 12 – lengvosios atletikos, 11 – dziudo, 10 – plaukimo, po 6 – bokso ir dviračių sporto, 5 – sunkiosios atletikos ir 3 – imtynių.

Lietuvos delegacijos dalyvavimu žaidynėse rūpinasi Lietuvos sporto federacijų sąjunga (LSFS). Organizacijos prezidentas Rimantas Kveselaitis teigia, kad dalyvavimas šiame tarptautiniame renginyje jauniesiems mūsų sportininkams yra itin svarbus.

„Šių metų Baltijos jūros šalių žaidynės bus jau devintosios, o mūsų delegacija vis gausėja. Kiekvieną kartą galime pasigirti puikiais rezultatais, o mūsų treneriams ir sportininkams šios žaidynės yra puiki proga pasitikrinti jėgas kovojant su bendraamžiais iš įvairių šalių. Jauniesiems sportininkams dažnai trūksta tarptautinių varžybų, išvykti į užsienį ne visada užtenka lėšų, todėl labai naudinga išbandyti save tokiame dideliame renginyje, į kurį visus deleguoja LSFS. Be to, daliai sportininkų tai bus ir puiki repeticija prieš Europos jaunimo olimpinį festivalį, kuris vyks Gruzijoje“, – sakė R. Kveselaitis.

Baltijos jūros šalių žaidynės rengiamos kas dvejus metus nuo 1999-ųjų. 2003 metais jos buvo surengtos Lietuvoje, o pastarąjį kartą perspektyviausiu regiono sportininkai buvo susirinkę Rusijoje 2013-aisiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių