Baltieji rūmai: JAV nesieks 2022-ųjų olimpiados perkėlimo iš Kinijos

Jungtinės Valstijos šiuo metu neplanuoja uždrausti amerikiečių atletams dalyvauti 2022 metų Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse, pareiškė Baltųjų rūmų atstovė Jen Psaki (Džen Psaki), aktyvistams paraginus boikotuoti šį renginį dėl žmogaus teisių pažeidimų Kinijos Sindziango regione.

„Šiuo metu nekalbame apie mūsų pozicijos ar planų dėl Pekino olimpinių žaidynių pasikeitimą“, – sakė J. Psaki žurnalistams per spaudos konferenciją.

„Mes, žinoma, glaudžiai konsultuojamės visais lygiais su sąjungininkais ir partneriais, siekdami identifikuoti mūsų bendras problemas ir suderinti bendrą požiūrį, tačiau šiuo metu Jungtinės Valstijos nesvarsto jokių šių planų pakeitimų“, – pridūrė ji.

JAV olimpinis komitetas taip pat pareiškė neketinąs siūlyti boikotuoti ar atidėti 2022-ųjų žiemos žaidynes.

„Pasisakome prieš žaidynių boikotą, nes jau įrodyta, kad tai neigiamai veikia atletus ir nepadeda spręsti pasaulinių problemų“, – nurodoma Komiteto išplatintame pareiškime.

Pasisakome prieš žaidynių boikotą, nes jau įrodyta, kad tai neigiamai veikia atletus ir nepadeda spręsti pasaulinių problemų.

Kiek anksčiau viena žmogaus teisių gynėjų grupė kreipėsi į Tarptautinį olimpinį komitetą (TOK), ragindama perkelti 2022-ųjų olimpiadą iš Kinijos į kitą šalį dėl griežtos Pekino politikos Sindziange gyvenančios uigūrų mažumos atžvilgiu.

Grupė JAV respublikonų senatorių antradienį pateikė rezoliuciją su panašiu raginimu. Rezoliucijoje Kinijos valdžia kaltinama uigūrų „genocidu“.

Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas trečiadienį šiuos raginimus pavadino „itin neatsakingais“ ir išreiškė viltį, kad tarptautinė bendruomenė jų nepalaikys.

Anot žmogaus teisių grupių, mažiausiai milijonas uigūrų ir kitų tiurkiškai kalbančių musulmonų yra kalinami vadinamosiose perauklėjimo stovyklose Kinijos šiaurės vakariniame Sindziango regione. Kinija taip pat kaltinama Sindziange vykdanti prievartinę moterų sterilizaciją.

Kinija šiuos kaltinimus atmeta ir tvirtina, kad tos stovyklos yra profesinio ugdymo centrai, turintys atgrasyti uigūrus nuo islamo ekstremizmo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
bidono sizofrenikams drakonas naktimis sapnuojasi nes jie patys demodrakulomis pavirto?...

PIRMIAUSIAI - NE IŠ KINIJOS

PIRMIAUSIAI - NE IŠ KINIJOS portretas
Koks žemas lygis - komentuoja o net nežino, kad Olimpiada turi įvykti Japonijoje.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių