Baigėsi 2008 m. Lietuvos jaunių sporto žaidynės

Antradienį įvyko iškilmingas 2008 m. Lietuvos jaunių sporto žaidynių, skirtų 75-osioms S.Dariaus ir S.Girėno skrydžio per Atlantą metinėms, uždarymas.

Susirinkusius miestų ir rajonų sporto skyrių, sporto mokymo įstaigų vadovus pasveikino Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentas Artūras Poviliūnas. Jis pažymėjo, kad visi Lietuvos olimpiečiai yra išėję šių žaidynių mokyklą.

„Į šitą piramidę reikia užkopti. Ir jeigu iš pradžių nepadarysime sunkaus darbo, neiškovosime mažų taurių, nebus ir didelių", - Lietuvos olimpinio sporto vadovui antrino Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Algirdas Raslanas.

2008 m. Lietuvos jaunių sporto žaidynių programoje buvo 19 sporto šakų varžybos, kurių finaliniame etape dalyvavo per 6,5 tūkst. sportininkų iš 58 Lietuvos miestų ir rajonų. O iš viso žaidynėse (skaičiuojant ir pirmojo etapo varžybas miestuose ir rajonuose) dalyvavo beveik 16 tūkst. Beje, A.Raslanas pasidžiaugė, kad šiemet po ilgo laiko sportuojančiųjų sporto mokymo įstaigose skaičius vėl pradėjo augti - nuo 45,5 tūkst. per porą metų padaugėjo iki 47,5 tūkst. 

Gausiausios žaidynėse buvo Vilniaus (560) ir Kauno (543) sportininkų delegacijos, kurios dalyvavo visų 19 sporto šakų varžybose. Šiek tiek mažiau dalyvių buvo Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio miestų komandose. Pagal sporto šakas populiariausia išlieka lengvoji atletika - dalyvauja daugiausia miestų, rajonų, savivaldybių - 5 736 dalyviai, futbolo varžybose - 50 komandų iš 44 miestų, rajonų, savivaldybių, krepšinio - 52 vaikinų komandos iš 48 miestų, rajonų, savivaldybių. Vis daugiau sportininkų dalyvauja dziudo, bokso, graikų-romėnų, laisvųjų imtynių, sunkiosios atletikos, šaudymo, baidarių ir kanojų irklavimo bei irklavimo sporto šakų varžybose.

Jaunieji sportininkai nuolat gerina žaidynių ir Lietuvos rekordus. Šiais metais rezultatyvių sporto šakų varžybose buvo pasiekti 39 Lietuvos jaunių sporto žaidynių ir 8 Lietuvos jaunių rekordai: lengvosios atletikos - 19 žaidynių ir 5 Lietuvos, sunkiosios atletikos - 7 žaidynių rekordai, plaukimo - 9 žaidynių ir 2 Lietuvos rekordai, kulkinio šaudymo - 1 žaidynių ir 1 Lietuvos rekordas.

Lietuvos sporto vadovai apdovanojo miestų ir rajonų kompleksinės įskaitos, sporto mokymų ir klubų kompleksinės įskaitos, mokymo įstaigų kompleksinės įstaigos nugalėtojus ir prizininkus taurėmis, medaliais ir diplomais. LTOK diplomais buvo apdovanoti viso olimpinio keturmečio nugalėtojai ir prizininkai. Vienuolikos grupių nugalėtojų laukia ir dar vienas LTOK prizas - kelionė į Europos jaunimo olimpinį festivalį, kuris šią vasarą vyks Suomijos mieste Tamperėje.


Šiame straipsnyje: jaunių sporto žaidynės

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių