Badmintono čempionate kauniečiai be apdovanojimų neliko

55-ajame Lietuvos badmintono čempionate kauniečiai nuskynė šūsnį medalių. Pasirodymas Vilniuje geriausiems mūsų šalies badmintonininkams tapo repeticija prieš jau tradiciniu tapusį pasaulinio reitingo turnyrą Sporto halėje.

Tarptautinės varžybos, pernai sudominusios beveik pusantro šimto žaidėjų iš Lietuvos bei užsienio valstybių, šiemet vyks birželio 8 – 11 dienomis. Tuo tarpu praėjusį savaitgalį sostinėje buvo apdovanoti pajėgiausi šalies badmintonininkai.

Čempionate jėgas išbandė 69 sportininkai iš 15 stipriausių Lietuvos badmintono klubų, tarp jų ir penki geriausi Lietuvos rinktinės nariai Kęstutis Navickas, Akvilė Stapušaitytė, Gerda Voitechovskaja, Vytautė Fomkinaitė ir Povilas Bartušis, prieš savaitę sugrįžę iš Europos čempionato.

Vyrų vienetų kategorijoje čempiono vardą apgynė K.Navickas. Prieš porą savaičių Europos čempionate devintąją vietą užėmęs veteranas finale įveikė šiuo metu paties treniruojamą Kazimierą Dauskurtą - 21:9, 21:17. Trečioje vietoje liko perspektyvus trenerio Juozo Špelverio auklėtinis iš Kauno Markas Šames,  mažajame finale įveikęs kitą kaunietį Tomą Vaškevičių - 21:13, 21:7.

„Markui tik 17-ka metų. O ant prizininkų pakylos jis kopė jau ir pernai. Neatsimenu atvejo, kad tokio amžiaus žaidėjas du metus iš eilės būtų tapęs suaugusiųjų čempionato medalių laimėtoju“. - teigė J.Špelveris.

Dar sėkmingiau M.Šames pasirodė mišriųjų dvejetų varžybose. Kauno badmintono klubo ir sporto mokyklos „Gaja“ auklėtinis, pirmą kartą suporuotas su kita klubo ir „Gajos“ mokyklos atstove 19-mete kauniete Vytaute Fomkinaite, nukeliavo iki pat finalo, kur tik po atkaklios kovos 20:22, 17:21 nusileido tik čempionams Povilui Bartušiui ir Vaidai Žymantaitei.

Moterų varžybose savo pranašumą prieš konkurentes įrodė Olandijoje gyvenanti, bet Kauno badmintono klubui atstovaujanti A.Stapušaitytė. Dar prieš Europos čempionatą atsinaujinusi sportininkės trauma nesutrukdė jai finale 21:8, 21:15 įveikti klaipėdietę Gerdą Voitechovskają (treneris D. Narvilas). Praėjusių metų Lietuvos čempionė kaunietė Vytautė Fomkinaitė šiais metais liko trečia. Mažajame finale ji įveikė vilnietę Vaivą Žymantaitę.

„Iš V.Fomkinaitės tikėjausi kiek daugiau, tačiau jautėsi, kad į pirmenybes ji atvyko po didelio fizinio krūvio. Mat prieš čempionatą Vytautė Danijoje dalyvavo jaunųjų Europos talentų stovykloje, kur dirbo po kelis kartus per dieną. Tad grįžus namo jai trūko jėgų. Vis dėlto tokia stovykla yra įdirbis ateičiai“, - sakė kaunietę treniruojantis J.Špelveris.

Beje, tiek vyrų finale susikovęs K.Dauskurtas, tiek V.Žymantaitė puikiai mūsų šalį atstovauja pasaulio ir Europos kurčiųjų varžybose. Sportininkai yra iškovoję nemažai titulų, o dėl sportinių pasiekimų ir Lietuvos garsinimo užsienyje, K.Dauskurtas porą kartų buvo nominuotas Lietuvos metų sportininko su negalia rinkimuose.

Vyrų dvejetų kategorijos čempionais tapo kartu besitreniruojantys K.Navickas ir P.Bartušis, finale  21:13, 21:11 nugalėję Alano Palvin ir Renaldo Šilerio duetą. Treti liko kretingiškis Edgaras Slušnys ir šakietis Mindaugas Dagilis, mažajame finale įveikę vilniečius Saulių Šaltmerį ir Vilmantą Pratusevičių.

Moterų dvejetų kategorijoje čempionėmis tapo jėgas čempionato metu suvienijusios A.Stapušaitytė ir V.Fomkinaitė. Jų duetas finale 21:19, 21:16 palaužė Klaipėdoje besitreniruojančių Rebekos Aleksevičiūtės ir G.Voitechovskajos pasipriešinimą. Trečiąją vietą iškovojo kaunietės Indrė Petrulaitienė ir Rasa Šulnienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių