Badmintonininkės G. Voitechovskajos dvigubas triumfas Egipte

Kaire vykusiame viename iš Tarptautinės badmintono federacijos taurės turnyro etapų – Egipto čempionate – dvigubą pergalę pasiekė planetos (BWF) reitinge 205 vietą užimanti klaipėdietė Gerda Voitechovskaja.

Lietuvos atstovė, buvusi ketvirta pagal skirstymą, triumfavo moterų vienetų grupėje, o kartu su baltaruse Kristina Silič nugalėjo ir dailiosios lyties atstovių dvejetų varžybose.

Donato Narvilo auklėtinė be kovos pateko į aštuntfinalį. Šiame etape sukryžiavo raketes su egiptiete, beje, ir visos kitos varžovės buvo tik iš šios šalies, Hania Shahin. Klaipėdietė buvo akivaizdžiai pranašesnė 21:10, 21:4. Kiek sunkesnė kova G.Voitechovskajos laukė ketvirtfinalyje. Tačiau, kad įveiktų ir 290-ąją BWF reitingo raketę Doha Hany, jai užteko dviejų setų – 21:15, 21:16.

Pusfinalyje mūsų šalies sportininkė susirėmė su 170-ąja pasaulio badmintonininke, antra pagal pajėgumą turnyro žaidėja Nadine Ashraf. Varžovė tik pirmajame sete parodė nagus. Vėliau G.Voitechovskajos pranašumas nekėlė abejonių – 21:19, 21:11.

Finale klaipėdietė susirėmė su trečia turnyro rakete Menna Altanany (BWF-146), kuri prieš tai buvo  nugalėjusi varžybų favoritę – planetos žaidėjų šimtuke esančią Hadią Hosny (BWF-98).

Ir lemiame mače nereikėjo trijų setų. G.Voitechovskaja pranoko šeimininkę 21:18, 21:14.

Dvejetų turnyre klaipėdietė pergales skynė su gera pažįstama, dažnai į Lietuvos pajūrį atvykstančia baltaruse K.Silič.

Pirmame ture jos pranoko Amirą Ashraf ir Ayą Ezzat 21:13, 21:7. Ketvirtfinalyje europietės įveikė D.Hany ir H.Hosny po trijų setų kovos – 17:21, 21:17, 21:7. Lengvos, it treniruotėse, G.Voitechovskajos ir K.Silič rungtynės laukė pusfinalyje. Jos lengvai 21:6, 21:13 nugalėjo Faridą Mostafą ir Hana Tarek.

Dėl 1-osios vietos Lietuvos ir Baltarusijos atstovės susirėmė su pajėgiausiu šeimininkių duetu – N.Ashraf ir M.Altanany. Nuožmaus mūšio nesulaukta – Europos badmintonininkės triumfavo 21:12, 21:16.

G.Voitechovskajos treneris D.Narvilas įsitikinęs, kad už pergalę vienetų turnyre auklėtinė uždirbs apie 1700 reitingo taškų ir BWF žaidėjų rikiuotėje iš 205-osios pozicijos pakils į viršų maždaug 30 vietų.

„Ko gero, Lietuvoje nebuvo žaidėjo, o Klaipėdoje – tai tikrai, laimėjusio Pasaulio taurės etapą, – džiaugėsi specialistas. – Tai didelė sėkmė. Nežadame mažinti tempo ir toliau stengsimės kilti planetos reitingo rikiuotėje. Mūsų tikslas – iki olimpinių žaidynių patekti į geriausiųjų badmintonininkių šimtuką.“

Labai patenkinta pergale buvo ir pati sportininkė.

„Tai pirmasis laimėjimas ir pirmasis aukso medalis, iškovotas tokio aukšto lygio tarptautinėse varžybose, – švytėjo G.Voitechovskaja. – Varžybos buvo sunkios – pergalės nebuvo lengvos. Ypač sunkus buvo finalas. Buvau geros sportinės formos, todėl pavyko įveikti net pajėgesnes varžoves.“


Šiame straipsnyje: badmintonasGerda Voitechovskaja

NAUJAUSI KOMENTARAI

jundulike

jundulike portretas
Gerda, tu super duper saunUOle musu!.. sveikinimai dideliausi!..

Brolis

Brolis portretas
Busima olimpiete musu 2020 Tokijo;)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių