Prieš pat finišą B. Vanagas atsitrenkė į didžiulį akmenį

  • Teksto dydis:

Poilsio dieną sportinę techniką maksimaliai atstatę lietuviški ekipažai vėl kibo į atlapus stipriausiems pasaulio pilotams. Pirmadienį prie Argentinoje vykstančio Dakaro ralio 8-ojo greičio ruožo starto linijos pirmasis iš lietuvių stojo Benediktas Vanagas su šturmanu iš Lenkijos Sebastianu Rozwadowskiu.

„General Financing – Autopaslauga by Pitlane“ komanda 393 km greičio ruožą įveikė per 05:22:09 val. ir dienos įskaitoje iškovojo 33 vietą. B. Vanagas vos 23 sekundes atsiliko nuo šiais metais dominuojančio, tačiau šiandien problemų turėjusio daugkartinio WRC čempiono Sebastianas Loebo.  Nuo 8-osios Dakaro dienos lyderio Nasserao Al-Attiyah B. Vanagas šiandien atsiliko apie 1 val. 10 min.

Specialiai šiame etape organizatorių sujungtame starte juodasis Toyota Hilux bolidas greičio ruožo pradžioje startavo paskui sunkiąją Dakaro artileriją – sunkvežimių įskaitos ekipažus.

„Startą gavome tarp 1 ir 2 vietos sunkvežimių. Prieš juos dar 2 KAMAZ. Visus pirmuosius 160 km. buvome dulkėse. Šį WP tiesiog reikėjo pravažiuoti. Kai nieko nematai, tai nieko ir padaryti negali. Akyse, burnoje vien smėlis. Tikėkimės antroje dalyje bus geriau“, – taip pačią pirmąją lenktynių atkarpą užbaigęs savo Facebook paskyroje dalinosi B. Vanagas.

„Pirmajame greičio ruože šiandiena buvau dulkių įkaitas sunkvežimių apsuptyje. Pradžioje atrodė, kad antroji trasos dalis bus tokia, kaip ir pirmoji – greita ir daug dulkių, bet greitai mus „įmetė“ į smėlį ir prasidėjo tikrai labai sudėtingas etapas. Galvojau, kad automobilis fiziškai nevažiuoja, nes buvo be galo klampu, bet po to supratau, kad ne viskas taip blogai. Ir tai dar ne viskas. Važiuojant pačioje pabaigoje visai nedideliu greičiu stipriai atsitrenkėm į didžiulį akmenį, kurio nepamačiau. Visiškai dingo elektra. Tuomet praradome turbūt apie 15 – 20 minučių, kol suradome problemą ir sujungėme pagrindines elektros jungtis. Dabar esame finiše, važiuojam į bivaką“. – sakė B. Vanagas.

Bendrosios įskaitos rezultatas paaiškės, kai finišuos visi dalyviai. Kiti lietuviškieji ekipažami 0:25 val. Lietuvos laiku dar nebuvo finišavę.

Sausio 2 d. prasidėjusiame Dakaro ralyje sportininkams liko įveikti dar 5 greičio ruožus,  sausio 16 d. lenktynės finišuos Argentinos sostinėje Buenos Airėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių