Aukščiausioje ledo ritulio lygoje „Energija“ ir vėl pralaimėjo

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienio rytą Baltarusijos aukščiausios ledo ritulio lygos atkrintamosiose vietą užsitikrinusi Elektrėnų „Energija“ svečiuose 3:7 (2:3, 0:4, 1:0) nusileido „Gomelio“ ekipai ir patyrė antrą pralaimėjimą iš eilės.

Pirmose tarpusavio rungtynėse Gomelyje „Energija“ pralaimėjo rezultatu 3:11.

Abejose rungtynėse „Energijai“ dėl įvairių priežasčių nepadėjo nemažai lyderių – Į Gomelį komanda išvažiavo su dviem vartininkais ir vos dešimčia ledo ritulininkų.

„Gomelis“ sėkmingai pradėjo rungtynes, kai mažiau nei per penkias minutes pelnė du įvarčius (0:28 ir 4:11). Tačiau jau netrukus Mantas Marcinkevičius (6:10, rez. perd. Justinas Vėželis) įmušė pirmą svečių įvartį, o kėlinio viduryje J. Vėželis (13:54, rez. perd. Aivaras Bendžius ir Aimas Fiščevas) atstatė lygybę (2:2).

Visgi kėlinio pabaigoje „Gomeliui“ pavyko susigrąžinti minimalų pranašumą (3:2).

Antrame kėlinyje šeimininkai įmušė keturis įvarčius, iš kurių du – žaidžiant daugumoje, ir pabėgo nebepavejamai (7:2).

Trečiame kėlinyje dar vieną „Energijos“ įvartį pelnė Vainius Jankauskas (56:42, rez. perd. J.Vėželis ir Mantas Marcinkevičius), kuriam tai buvo antrasis sezono įvartis per 23 sužaistas rungtynes.

Šiose rungtynėse „Energija“ užsidirbo aštuonis pašalinimus (16 baudos minučių), o „Gomelis“ – keturis (8 baudos minutės).

Visas rungtynes Elektrėnų klubo vartus gynė Elvinas Karla

Su „Gomelio“ ekipa „Energija“ jau yra žaidusi Elektrėnuose: lapkričio mėnesį „Energija“ pirmose rungtynėse varžovams nusileido (4:7), tačiau antrose šventė pergalę (5:1).

„Energija“ per 40 čempionato rungtynių yra iškovojusi 19 pergalių ir su 56 taškais užima aštuntą vietą tarp dvylikos komandų, o „Gomel“ per 42 susitikimus iškovojo 87 taškus ir užima trečią poziciją.

Iki reguliariojo sezono pabaigos „Energijai“ liko sužaisti keturias rungtynes, o artimiausios bus žaidžiamos Elektrėnų ledo rūmuose, kuriuose vasario 13 ir 14 dienomis elektrėniečiai jėgas išmėgins su pirmą poziciją užimančia Minsko „Junior“ komanda.

Lietuvos čempionate „Energijos“ rungtynės laukia jau vasario 11-ą dieną svečiuose su „Rokiškio“ ekipa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių