A.Sireika: Norint turėti daug, reikia siekti neįmanomo

Po šešių metų pertraukos į "Šiaulių" ekipos vyriausiojo trenerio postą sugrįžęs Antanas Sireika žurnalistams pažadėjo išsiaiškinti, kodėl Šiaulių mieste nebėra gabių jaunuolių bei patikino, kad trečioji vieta LKL čempionate yra minimalus "Šiaulių" tikslas, rašo Krepsinis.net.

- Neseniai pasitraukėte iš "Lietuvos ryto". Nebuvo noro pailsėti?

- Kai išvažiuoji į kelionę porai savaičių ar mėnesiui, būna gražu, gražus vaizdai ir t.t., tačiau vis tiek norisi namo. Namuose geriausia, gražiausia. Aš jau turėjau atostogas nuo darbo, o dabar, sezono viduryje, esu geros sportinės formos. Klubo vadovai mato, kad esu geros formos, todėl nusprendė nelaukti ir pakvietė į komandą.

- Dar prieš dieną nebuvo atskleista, kad treniruosite "Šiaulius". Kada gavote pasiūlymą?

- Pasiūlymą gavau prieš šešis metus, kai išvažiavau. Išvažiuojant man buvo pasakyta, kad kiek laiko bebūčiau išvažiavęs, kur bevažiuočiau, Šiauliuose visada esu laukiamas. Aš tai supratau kaip pasiūlymą.

- Kas nulėmė jūsų sprendimą atsisveikinti su "Lietuvos rytu"?

- Niekas nenulėmė. Tokia situacija. Komanda su didelėmis pretenzijomis, kiekvienas pralaimėjimas yra skaudus. O čia buvo du iš eilės. Negali "Lietuvos rytas" pralaimėti du kartus iš eilės.

- Kokie tikslai jums iškelti "Šiaulių" klube?

- Man konkrečių tikslų dar niekas neiškėlė, tačiau klubui iškelti tikslai yra kiek galima "kabintis" Europos taurėje, LKL užimti trečiąją vietą, nors ji mums jau ir atsibodo, ir BBL pasirodyti kuo geriau.

- Kaip vertinate "Šiaulių" komandos sudėtį?

- Vertinu gerai. Susitikau su kiekvienu komandos žaidėju asmeniškai, pasakiau po kelis sakinius. Susitikęs su Virginijum Praškevičium pasakiau, kad komandoje dar niekada neturėjome Europos čempiono. O dabar turime. Tai įrodo, kad komanda sukomplektuota rimtai. Gal mano žvilgsniui pritrūko jaunimo, tačiau dabar yra rimta solidi komanda, su kuria reikia dirbti.

- Sakėte, kad trečia vieta atsibodo. Kokios galimybės kilti aukščiau?

- Kažkuris iš mano kolegų trenerių (Vitoldas Masalskis - red. past.) yra pasakęs, kad norint turėti daug, reikia siekti neįmanomo. Trečioji vieta yra minimumas.
Aš žinau, ką reiškia laimėti trečiąją vietą ir žinau, ką reiškia būti pirmam. Tai kodėl nepabandyti pakilti aukščiau. Noriu, kad visi žaidėjai jaustų malonumą aikštelėje.

- Ar nesibaiminate klubo vadovų pasakymo, kad teks "susiveržti diržus"?

- Mes išgyvenome pačiu sunkiausiu metu, kai nebuvo išvis nieko, todėl išgyvensime ir dabar. Jei nebus pinigų, bandysime žaidėją privilioti kitokiais būdais. Šiauliai gyvavo, gyvuoja ir gyvuos.

- Kuriam laikui pasirašėte sutartį?

- Aš grįžau į namus. Juk namuose šeimai nepasakai, kad aš poryt išeisiu. Gyvenimas parodys.


Šiame straipsnyje: antanas sireikaŠiauliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių