Arti tikslo: R. Berankis per žingsnį nuo pagrindinio turnyro Bazelyje

  • Teksto dydis:

Pajėgiausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis sėkmingai pradėjo savo pasirodymą atrankoje į Bazelio „ATP 500“ serijos turnyrą. Lietuvis rezultatu 6:3, 6:1 nugalėjo 128 pasaulio raketę Jozefą Kovaliką ir sekmadienį kausis dėl vietos pagrindinėse „Swiss Indoors“ varžybose.

Už pergalę R.Berankiui atiteks 10 reitingo taškų. „Swiss Indoors“ turnyro atrankoje yra du ratai. Dėl patekimo į pagrindines varžybas jis kovos su antru pagal skirstymą prancūzu Paulu-Henri Mathieu (ATP 64) arba šveicaru Adrienu Bosselu (ATP 489).

Šiame susitikime lietuvis laimėjo 61 proc. savo pirmųjų bei 88 proc. antrųjų padavimų. Jis keturis kartus palaužė varžovo kirčių seriją, o pats laimėjo visas.

R.Berankis šią savaitę dalyvavo „VTB Kremlin Cup“ turnyre Maskvoje, tačiau pralaimėjimą patyrė jau pirmame mače. Lietuvis rezultatu 1:6, 2:6 nusileido italui Fabio Fogniniui.

Savo laimę patekti į turnyrą Bazelyje lietuvis jau bandė 2013-aisiais, tačiau jo kelionę antrame etape nutraukė tas pats P.H.Mathieu. Su prancūzu R.Berankis gali susitikti antrame rate sekmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių