Antradienio lietuvių startai olimpinėse žaidynėse

  • Teksto dydis:

Antradienį Rio de Žaneiro vasaros olimpinėse žaidynėse dėl medalių kovos Lietuvos imtynininkas, dviratininkė ir lengvaatletė bei kuo sėkmingesnio pasirodymo sieksianti buriuotoja.

Pasak Lietuvos tautinio olimpinio komiteto, burtai buvo negailestingi graikų–romėnų imtyininkui Edgarui Venckaičiui. Jie lėmė, kad 30-metis lietuvis svorio kategorijos iki 66 kg aštuntfinalyje kovos su pasaulio čempionu vokiečiu Franku Staebleriu.

Jei E.Venckaitis įveiktų tituluotą 27 metų vokietį, ketvirtfinalyje jis kovotų su japono Tomohiro Inoue ir serbo Davoro Stefaneko poros nugalėtoju. Jei nugalėti F.Staeblerio nepavyktų, lietuvis turėtų tapti vokiečio aistruoliu ir tikėtis, kad šis pateks į finalą. Tokiu atveju Lietuvos sportininkas patektų į paguodos varžybas ir galėtų pasigrumti dėl bronzos.

Beje, E. Venckaitis dar prieš varžybas turėjo progą išbandyti jėgas su F. Staebleriu treniruotėje, tačiau jiems nepavyko suderinti abiem tinkamo laiko.

„Sparingo partneriu pirmosiomis dienomis teko pabūti man. Bet pagrindinis darbas buvo atliktas dar prieš kelionę į Rio de Žaneirą. Edgaras puikiai jaučiasi, labai motyvuotas, užsivedęs. Tai jau antrosios jo olimpinės žaidynės. Su Londone (2012 metais – BNS) įgytu patirties bagažu sportininkas tikrai labai nusiteikęs kovoti dėl aukštesnės vietos. Tikimės, kad Edgaras parodys tikrai gražiausias kovas ir rezultatas bus toks, kuris patenkins ir mus, ir jus, ir visą Lietuvą“, - dar prieš sužinodamas burtų rezultatus sakė E. Venckaičio treneris Ruslanas Vartanovas.

Patyręs imtynių specialistas apgailestavo, kad į Rio de Žaneirą negalėjo atvykti vyresnysis Edgaro brolis Valdemaras. „Norėjome, kad kažkas atvažiuotų iš tų žmonių, kurie padėtų sukelti jam vidinių ambicijų, palaikytų. Valdemaras Venckaitis turi labai didelę patirtį aukščiausio lygio varžybose. Jis pasirengimo metu buvo Edgaro treniruočių partneris, ir kaip vyriausias brolis negailėjo patarimų. Bet Edgaras vis tiek žino, kad daug žmonių laiko kumščius už jį“, - tikino R. Vartanovas.

Kalbėdamas apie burtus treneris sakė: „Edgarui nėra svarbu žinoti varžovus. Jam svarbu atlikti darbą ant kilimo ir parodyti savo geriausias imtynes.“

Pastarosiose dvejose olimpinėse žaidynėse Lietuvos imtynininkai iškovojo bronzos medalius – 2008 metais Pekine tai padarė Mindaugas Mizgaitis, 2012 metais Londone – Aleksandras Kazakevičius.

Viena tūkstantoji sekundės dalis lėmė, treko dviratininkė kad Simona Krupeckaitė patektų į sprinto rungties ketvirtfinalį. Būtent tokiu skirtumu 33–ejų metų lietuvė laimėjo prieš artimiausią persekiotoją aštuntfinalio paguodos važiavime.

Ketvirtfinalyje S. Krupeckaitės varžove dešimčia metų jaunesnė britė Katy Maarchant. Nuo šio etapo sportininkės kovos iki dviejų pergalių. Pirmojo važiavimo startas – 16 val. Lietuvos laiku, antrojo – 16.40 val. Jei prireiktų trečiojo, jis vyktų 17.20 val.

„Aštuntukas mane tenkina ir džiugina. Pusė kelio nueita. Žinoma, rankų nenuleisiu ir varžysiuosi toliau. Džiaugiuosi, kad dabar varžysiuos su brite. Ji greita, tačiau su ja galima kovoti. Greitis – ne svarbiausias rodiklis“, – ryžtingai kalbėjo S. Krupeckaitė.

Pasiekusi asmeninį sezono rekordą – 60 m 79 cm – Zinaida Sendriūtė vėlyvą pirmadienio vakarą pateko į antradienį (nuo 17.20 val.) vyksiantį disko metimo rungties finalą lengvosios atletikos turnyre.

Atrankos varžybas trikdė lietus ir vėjas. Ir Z.Sendriūtė neslėpė, kad prapliupęs lietus išmušė ją iš vėžių, bet žemaitė iš Skuodo džiaugėsi, kad po nesėkmingų pirmų dviejų bandymų ji numetė diską už 60 m žymos.

Gintarė Scheidt jau pirmadienio vakarą galėjo leisti laiką su savo sūnumi Eriku, tačiau vietoj to teko keliauti į kariniame dalinyje įkurtą sporto bazę, kurioje kartu su savo vyru Robertu Scheidtu ir kitais Brazilijos buriuotojais gyvena Lietuvos sportininkė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių