Antradienį - atidėta „Žalgirio“ ir „Kauno“ dvikova

Atidėtos A lygos 21 turo rungtynės antradienį užbaigs čempionato III ratą. Vilniuje susitiks pergales pastaruoju metu skynęs vietos "Žalgiris" ir čempionų titulą ginantis "Kaunas", kuris bandys atsitiesti po beviltiškos nesėkmės UEFA taurės rungtynėse.

Varžybos vyks Vilniaus "Žalgirio" stadione, 19.15 val.

Rungtynės, kurios turėjo įvykti sekmadienį, "Kauno" iniciatyva buvo perkeltos į antradienį. Iš pradžių numatyta mačo pradžia 15 valandą rungtynių išvakarėse taip pat buvo pakeista.

"Rungtynės parodys, kam šie perkėlimai naudingesni, - sakė Vilnius "Žalgirio" vyriausiasis treneris Mindaugas Čepas. - Bet galiu pažadėti tai, kad "Kaunui" lengva tikrai nebus."

"Kaunas", prašydamas atkelti mačą į antradienį, motyvavo tuo, kad komandai reikia atsigauti po ketvirtadienio UEFA taurės turnyro rungtynių Genujoje. Mačą lietuviai "Sampdoria" klubui pralaimėjo net 0-5.

"Visada pralaimėjus tokiu rezultatu yra sunku atsigauti psichologiškai, - kalbėjo "Kauno" kapitonas Nerijus Radžius. - Tokios rungtynės ne taip greitai užsimiršta. Bet laiko atsigauti mums turėjo pakakti. Visos Europos stipriausi klubai žaidžia tarptautines rungtynes ir dalyvauja savo šalių čempionatuose. Kodėl mes turime būti išimtis?"
Rungtynėse "Kaunas" turės verstis be vyriausiojo trenerio Jose Couceiro. Jis išvykęs į konferenciją užsienyje.

Trečiadienį, pagal Baltijos lygos tvarkaraštį, Lietuvos čempionai turės žaisti Baltijos lygos pusfinalį su Latvijos "Ventspils". Pasak N.Radžiaus, komandos prioritetas yra Lietuvos čempionatas.

"Mūsų klubas turi 30 žaidėjų. Tad su "Žalgiriu" gali žaisti vieni, su "Ventspils" - kiti. Suprantama, prioritetas - A lyga, kur kiekvienos rungtynės kovojant dėl čempionų vardų yra svarbios. Baltijos lygos rungtynėse turėtų rungtyniauti tie žaidėjai, kurie mažiau žaidžia A lygoje", - samprotavo kauniečių gynėjas.

M.Čepo teigimu, "Žalgirio" komandoje, išskyrus sunkią traumą besigydantį Andrių Puotkalį, negalėsiančių žaisti futbolininkų nebus: "Pasveiko ir Andrius Miliškevičius. Donatas Remeza yra traumuotas, bet manau, jis galės bent dalį rungtynių laiko žaisti."
"Kaunui" pergalė leistų sumažinti atsilikimą nuo "Ekrano" iki keturių taškų sužaidus rungtynėmis mažiau. "Žalgiris" dar turi teorinių vilčių pakovoti dėl ketvirtosios vietos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių