Ant žalgiriečių rankų – spindintys LKL čempionų žiedai

Ant Kauno „Žalgirio“ krepšininkų rankų pirštų šiandien suspindo naujieji Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionų žiedai. Ryžtingais yriais sezoną užbaigę žalgiriečiai šiemet Kaunui vėl padovanojo tris titulus – šalies čempionų titulą ir taurę bei stipriausiai Baltijos krepšinio lygos komandai skirtą trofėjų.

Naudingiausio titulas - T.Delininkaičiui

Finale „Žalgirio“ pranašumas nekėlė net mažiausios abejonės. Savo pagrindinius konkurentus dėl titulo kauniečiai tiesiog nušlavė, laimėdami seriją triuškinančius rezultatu 3:0. Reguliaraus sezono metu Aleksandro Trifunovičiaus auklėtiniai suklupo vos kartą, nieko nelėmusiose rungtynėse svečiuose nusileidę „Šiauliams“.

Šiandien Kaune surengta iškilminga 2011-2012 metų LKL uždarymo šventė. Joje apdovanoti čempionai bei prizininkai, paskelbti geriausi pirmenybių žaidėjai bei treneriai.

„Smagu užbaigti jau 19-ąjį LKL sezoną. Mano manymu šiemet pirmenybės lyginant su pernai tikrai sustiprėjo, o žiūrovams krepšininkai padovanojo daug malonių akimirkų“, - kalbėjo LKL prezidentas Šarūnas Kliokys.

„Sezonas buvo tikrai įdomus. Būdamas Lietuvos krepšinio federacijos prezidentu labai džiaugiuosi, kad jau sezonui įpusėjus visi klubai sutiko atsižvelgti į nacionalinės rinktinės interesus ir neprieštaravo LKL atrkintamųjų varžybų serijos sutrumpinimui. Labiausiai nustebino puikus Prienų “Rūdupio„ komandos pasirodymas. Kalbant apie finalą, ką čia slėpti - sirgau už “Žalgirį", - geros nuotaikos nestokojo LKF prezidentas Arvydas Sabonis.

Naudingiausio LKL finalo serijos žaidėju išrinktas puikiai antrose ir trečiose finalo rungtynėse sužaidęs „Žalgirio“ gynėjas Tomas Delininkaitis. Individualiais prizais džiaugėsi ir daugiau žalgiriečių. Milovanas Rakovičius atsiėmė taikliausiai dvitaškius metusio krepšininko apdovanojimą, o Mantui Kalniečiui atiteko geriausiam snaiperiui skirtas prizas.

Trūksta vieno žiedo

LKL čempionų žiedai suspindo ant 12 žalgiriečių ir jų trenerių rankų. Šalies čempionais šiemet tapo gynėjai Žygimantas Janavičius, Marko Popovičius, Vytenis Lipkevičius, Mantas Kalnietis ir Tomas Delininkaitis, puolėjai Paulius Jankūnas, Tadas Klimavičius, Mario Delašas, Mindaugas Kuzminskas ir Dainius Šalenga, vidurio puolėjai Robertas Javtokas ir Milovanas Rakovičius, vyriausiasis treneris A.Trifunovičius, jo asistentai Oliveris Kostičius, Saulius Štombergas ir Mindaugas Brazys, fizinio parengimo treneris Sigitas Kavaliauskas, gydytojas Robertas Narkus, masažuotojas Romas Petraitis.

„Lengvų sezonų nebūna niekada. Jei ateinančiais metais kaip lygūs su lygiais norėsime kautis su varžovais ne tik LKL pirmenybėse, bet ir VTB Vieningosios lygos varžybose, reikėtų turėti 15-16 krepšininkų. Ieškosime rėmėjų, kadangi su dabartiniu biudžetu varžytis VTB Vieningosios lygos turnyre neturime galimybių. Varžovai šiose varžybose turi 2-3 kartus didesnius biudžetus nei mes, tad blykstelti galime tik epizodiškai“, - ateities planais dalijosi taip pat aukso žiedą atsiėmęs „Žalgirio“ klubo savininkas Vladimiras Romanovas.

Keturiems žalgiriečiams (Ž.Janavičiui, V.Lipkevičiui, M.Rakovičiui ir M.Delašui) tai buvo pirmasis toks apdovanojimas karjeroje. Pagaliau pirmą tokį trofėjų iškovojo ir prie „Žalgirio“ vairo šiemet stojęs vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius. Vadovaujant Vilniaus „Lietuvos rytui“ serbui perlipti kauniečių barjerą nebuvo pavykę.

Tuo tarpu „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas ir veteranas Dainius Šalenga po šio šventinio vakaro pradėjo rinkti žiedus ant antrosios savo rankos. Tiek vienam, tiek antram tai jau šeštasis LKL čempiono apdovanojimas. Iki absoliutaus rekordininko Kęstučio Šeštoko abiems žaidėjams tetrūkta tik vieno žiedo.

Geriausias - „Rūdupio“ strategas

Bronzos medaliai antrus metus iš eilės suspindo ant Prienų „Rūdupio“ krepšininkų krūtinių. Prieniškiai mažojo finalo serijoje 3:1 įveikė ilgamečius bronzos medalininkus „Šiaulius“.

Prieniškiams vadovaujantį Virginijų Šeškų šalies žurnalistai išrinko geriausių metų treneriu. Atsiimdamas prizą strategas kuklinosi, o apdovanojimą vadino visos komandos nuopelnu. „Kokia paslaptis? Paslaptis slypi krepšininkuose, kurie atvyksta ir žaidžia Prienų mieste“, - sakė geriausias sezono treneris.

„Sporto rezultatai - ne parduotuvė su dėže dešrų. Sporte nenueisi ištiesęs pinigus ir nepaprašysi: „Duok kilogramą“. Šiemet buvo visko - ir labai skambių pergalių, ir pralaimėjimų, ir klaidų, kurių nebijome pripažinti“, - vaizdingai sezoną apibendrino 18 metų klubui vadovaujantis direktorius Adomas Klimavičius.

LKL sezono apdovanojimai

Taikliausias baudų metikas - Davidas McClure‘as („Kėdainiai-Triobet“)

Daugiausiai kamuolių atkovojęs krepšininkas – Dane‘as Johnsonas („Palanga“)

Daugiausiai kamuolių perėmęs žaidėjas – Trevonas Hughesas (Pasvalio „Pieno žvaigždės“)

Taikliausias dvitaškių metikas – Milovanas Rakovičius („Žalgiris“)

Taikliausias tritaškių metikas – Mantas Kalnietis („Žalgiris“)

Daugiausiai metimų blokavęs krepšininkas – Jonas Valančiūnas („Lietuvos rytas“)

Daugiausiai rezultatyvių perdavimų atlikęs žaidėjas – Evaldas Dainys (Klaipėdos „Neptūnas“)

Rezultatyviausias reguliaraus sezono žaidėjas – Laurynas Mikalauskas („Neptūnas“)

Naudingiausias reguliaraus sezono žaidėjas – Jonas Valančiūnas („Lietuvos rytas“)

Garbingiausias žaidėjas – Renaldas Seibutis („Lietuvos rytas“)

Metų treneris – Virginijus Šeškus (Prienų „Rūdupis“)

Naudingiausias finalo serijos žaidėjas - Tomas Delininkaitis („Žalgiris“)


Šiame straipsnyje: LKLŽalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas

tadas portretas
Delininkaitis - MVP :D

KAUNOŽAL VET

KAUNOŽAL VET  portretas
Anoks ČIA LAIMĖJIMAS ,KAI GEDINGAI RUNGTYNIAUTA EUROLYGOJE,O VTB ŽEMIAU KRITIKOS

to KAUNOZAL

to KAUNOZAL portretas
apsiverk dabar malalietka vafli.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių