Ant Dakaro podiumo užlipęs A. Juknevičius: buvome subrendę rezultatui

  • Teksto dydis:

Šiąnakt Buenos Airėse po 13 dienų ir 8 tūkst. 800 įveiktų kilometrų ant iškilmingo Dakaro ralio finišo podiumo kilo itin sunkias šių metų varžybas įveikę lenktynininkai. Tarp 59-ių ralyje finišavusių sportininkų ir lietuviai Antanas Juknevičius bei Darius Vaičiulis, kurie absoliučioje įskaitoje užėmė rekordinę Baltijos šalyse 21-ą vietą.

Varžybose iš viso startavo 317 sportininkų, o preliminariais duomenimis finišo nepasiekė apie trečdalis visų dalyvių. Pragariškai sunkūs Dakaro ralio etapai pirmojoje varžybų pusėje pasiglemžė ne tik vienus favoritų Nasserą Al-Attiyah, Carlosą Sainzą, bet ir du mūsų šalies ekipažus. Vienintelė lietuvių viltis nuo trečiosios varžybų dienos tapo Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis.

Lietuviai „CRAFT Bearings“ net ir neturėdami įspūdingo biudžeto su 2012-ųjų metų gamybos „Overdrive Hilux“ bolidu įsispraudė tarp gausybės naujos kartos automobilius vairuojančių sportininkų. Visi be išimties aukščiau A. Juknevičiaus finišavę lenktynininkai vairavo šių arba praėjusių metų evoliucijos „Toyota“, „MINI“, „Peugeot“ , „Ford“ ir „HRX“ automobilius.

„Šis Dakaras buvo itin konkurencingas jei vertintume technikos parką ir jo atnaujinimą. Tiek „Peugeot“, tiek „MINI“, tiek ir „Toyota“ atsivežė naujos kartos automobilius, o senuosius pardavė ar išnuomojo kitiems dalyviams. Dėl to mums buvo beveik dvigubai sunkiau, kadangi važiavome būtent senesniu automobiliu“, – sakė Dakaro vilkas Antanas Juknevičius. „Nepaisant to, mūsų techninė komanda automobilį parengė tiesiog nepriekaištingai – gedimų turėjome labai minimaliai ir beveik vien dėl savo klaidų, todėl buvome pakankamai greiti. Darius taip pat labai gerai įsijungė, o aš su juo jaučiausi tvirtai ir užtikrintai. Manau šiais metais buvome subrendę rezultatui ir tai parodėme.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Sveikinimai ! bus konkurencija Vanagui super !

DĖDĖ

DĖDĖ portretas
šaunuoliai A.JUKNEVIČIUS IR D.VAIČIULIS ir VISA KOMANDA.SVEIKINAME NUGALĖJUS PIETŲ AMERIKĄ

kaunietis

kaunietis portretas
Ne iš kelmo spirti tie lietuviai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių