A.Macijauskas svajoja apie atstovavimą rinktinei

Pusantrų metų be krepšinio praleidęs Arvydas Macijauskas ruošiasi sugrįžimui į didįjį sportą. 192 cm snaiperis treniruojasi individualiai ir svajoja šią vasarą apsivilkti Lietuvos rinktinės marškinėlius pasaulio čempionate Turkijoje.

Krepšininkas neatmeta ir galimybės sugrįžti į Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandą, tačiau sako nesiveršiantis ten pats, o lauksiąs pakvietimo.

Kol kas Macijauskas dirba vienas, bet tikisi nuo birželio pradėti sportuoti su Aleksandru Kosausku. 

Nors jau dvejus metus profesionaliai nežaidžiantis klaipėdietis žino, kad iki optimalios sportinės formos toli, jis nusiteikęs dirbti, kad atgautų savo vardą.

- Arvydai, ar jau pradėjote intensyviai sportuoti?
, - „BasketNews.lt“ paklausė Macijausko.

- Taip, jau šiek tiek pradėjau sportuoti. Po truputį krutu, tik nežinau, kuria linkme judu.

- Kaip sekasi sugrįžti į sportinę formą?

- Viskas sekasi gerai. Iš pradžių buvo sunku, trūko kompanijos. Tačiau kaip nesportavus pusantrų metų dėl visokių traumų, viskas yra ganėtinai gerai. Sportuosiu, kiek sveikata leis. Viskas kol kas gerai, pasportuoju rimtai, reikia pažiūrėti, kaip atrodau. Pasvajoju ir apie rinktinę.

- Svajojate apie 2010 metų pasaulio čempionatą Turkijoje?

- Taip, apie šią vasarą. Nežinau, ar užteks laiko, nes reikia individualaus trenerio. Su Aleksandru Kosausku šnekėjau apie sportavimą birželio pradžioje, tačiau nežinau, ar užteks tiek laiko, nes reikia įgyti gerą fizinę bei žaidybinę formą.

- Šiuo metu gerinate fizinę kondiciją, ar jau į rankas paimate ir krepšinio kamuolį?

- Viską darau po truputį. Daugiausia vis tiek sportuoju laisvai, nes nesu niekam įsipareigojęs. Sportuoju sau, nes visi draugai šiuo metu žaidžia, treniruojasi, yra užsiėmę. Dirbu, kiek įmanoma.

- Minėjote, jog artėjant vasarai, priimsite sprendimą dėl savo tolimesnės ateities: tęsite arba baigsite karjerą.

- Yra labai didelis noras, krepšinio išsiilgimas, tačiau mano metai nemažėja. Yra labai didelis noras ir jeigu jo užteks iki optimalios formos pasiekimo, o manęs laukia tikrai sunkus ir ilgas kelias, kuris reikalauja daug pastangų, valios ir užsidegimo, grįšiu į sportą. Tikiuosi, jog viskas bus gerai.

- Rimas Kurtinaitis ne kartą minėjo, jog jus ketina prisivilioti į „Lietuvos ryto“ komandą.

- Su Rimu šiek tiek šnekėjau, tačiau mano pozicija buvo tokia, jog šiais metais aš niekur nenorėjau skubėti. Rimas turi savų planų su „Lietuvos rytu“, todėl tą temą uždarėme. Kuomet pasibaigs sezonas, ateis vasara, tada ir žiūrėsime kaip aš atrodysiu, kur visi keliai pasisuks. Kelias iki klubinės komandos ar rinktinės - labai tolimas. Esu daug nežaidęs, mano sportinė forma yra dar baisesnė negu „nekokia“. Turiu įdėti labai daug darbo ir laukti sėkmės. Jeigu viskas bus gerai, gal apie tai ir pagalvosime.

- Tačiau galimybės grįžti į „Lietuvos rytą“ neatmetate?

- Galimybės yra tokios: jeigu manęs niekas nekvies, aš į komandos rūbinę neįsiveršiu ir sau vietos neužsiimsiu (juokiasi). Komanda turi savo daržą, į kurį sodina braškes su noru. Nenori - nesodina. Per prievartą niekas niekur neįsiverš.


Šiame straipsnyje: Arvydas Macijauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių