„Alytis“ iš savo rankų paleido kelialapį į kitą etapą

LFF I lygos čempionai apmaudžiai baigė kovas UEFA Regions Cup turnyre. Kvalifikacinio etapo trečios grupės lemiamose rungtynėse „Alytis" lygiosiomis 1:1 sužaidė su grupės nugalėtoja tapusia „Marmara" ekipa iš Turkijos.

Po V.Miknevičiaus pelnyto įvarčio alytiškiai pirmavo iki pat mačo pabaigos, tačiau per pridėtą rungtynių laiką į šeimininkų vartus buvo skirtas 11 m baudinys, kurį turkų ekipa sėkmingai realizavo.

Pirmajame kėlinyje iniciatyvos nesugebėjo perimti nei vienas klubas. Šias rungtynes laimėti turėję LFF I lygos čempionai suaktyvėjo tik praėjus maždaug pusvalandžiui, tačiau įmušti įvarčio iki pertraukos alytiškiams nepavyko.

Po pertraukos „Alytis" pradėjo atakuoti dar grėsmingiau ir tai davė rezultatą. 56-ąją minutę po Virginijaus Miknevičiaus smūgio iš maždaug 14 metrų kamuolys atsimušė į gynėją ir rikošetu įskriejo į apatinį vartų kampą.

Praleidę įvartį, turkai akivaizdžiai perėmė iniciatyvą ir per likusį laiką žaidimas vyko praktiškai vien tik „Alyčio" komandos aikštės pusėje.

81-ąją minutę „Marmara" regiono komanda turėjo šimtaprocentinę progą pasižymėti, tačiau alytiškius išgelbėjo fantastiškai sužaidęs Giedrius Štreimikis. Vartininkas atrėmė labai pavojingą turkų smūgį iš kelių metrų.

86-ąją minutę alytiškiai turėjo puikią progą padvigubinti persvarą ir padėti šiose rungtynėse tašką. Po V.Miknevičiaus baudos smūgio iš maždaug 30 metrų kamuolys sudrebino skersinio ir virpsto sandūrą.

Po kelių akimirkų dar viena greita kontrataka vis nesibaigė įvarčiu - iš kelių metrų netiksliai smūgiavo Nerijus Bartkevičius.

Mačo pabaigoje svečiai surengė varžovų vartų šturmą ir jų pastangos buvo apvainikuotos sėkme. Einant ketvirtai pridėto laiko minutei, „Alyčio" gynėjas savoje baudos aikštelėje sužaidė ranka, o mačo arbitras skyrė 11 m baudinį, kurį turkai užtikrintai realizavo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių