Abu Dabio maratone žuvo motociklininkas, lietuviai tęsia kovą

  • Teksto dydis:

„Abu Dhabi Desert Challenge“ maratono pirmoji diena prasidėjo niūriai. Šiandien trasoje žuvo britų motociklininkas Cameronas Waughas. Tuo tarpu lietuvių ekipažas rytoj tęsia kovą.

„Abu Dhabi Desert Challenge“ maratono pirmoji diena prasidėjo niūriai. Šiandien trasoje žuvo britų motociklininkas Cameronas Waughas. Tuo tarpu lietuvių ekipažas rytoj tęsia kovą.

155 greičio ruožo kilometre britų lenktyninką be sąmonės rado lenkas Jakubas Przygonskis. Jis iškvietė medikus ir ėmė gaivinti kolegą. Prie jo prisijungė ir kiti pro šalį važiavę lenktynininkai. Sraigtasparnis nusileido įvykio vietoje po 13 minučių. C. Waughas patyrė sunkią galvos traumą bei vidaus organų pažeidimus. Lenktyninkas nedelsiant buvo nuskraidintas į ligoninę. Jau pakeliui jam ėmė stoti širdis. Medikai padarė viską, ką galėjo, bet nepraėjus nė valandai nuo avarijos buvo konstatuota mirtis.

Šios dienos ruožuose greičiausi tarp automobilių buvo Nani Roma, jam įkandin sekė lenkas Marekas Dabrowskis. Tarp motociklininkų greičiausias buvo jaunasis britas Samas Sunderlandas, tačiau jam tik simboliškai į priekį prasiveržti leido patyręs lenktynininkas Marcas Coma, kuris atsiliko tik 34 sekundes.

“TAEM Group” ekipažas šiandien tvarkėsi formalumus po varykščio incidento Abu Dabyje. V. Žala ir S. Jurgelėnas po pietų atvyko į Qasr Al Sarab, kur persikėlė “Abu Dhabi Desert Challenge” lenktynių štabas ir bivuakas. Mechanikai suremontavo "Toyota Hilux" pažeidimus ir po technikos komisaro įvertinimo lietuviams buvo leista tęsti varžybas.  Teisėjų kolegija nusprendė perkelti “TAEM Group” ekipažą iš Pasaulio taurės įskaitos į nacionalinę. Už praleistą šios dienos etapą lietuviai gavo 100 valandų baudos.

Balandžio 7 dienos greičio ruožas nusidrieks 270 kilometrų smėlynais ir kopomis. Iki greičio ruožo lenktyninkai turės įveikti 125 kilometrus asfaltu.

“Didžioji dalis greičio ruožo nėra techniškai labai sudėtinga. Važiuosime dažniausiai tarp kopagūbrių slėniais. Nors smėlis ir klampus, bet nebus labai daug pervažiavimų per kopų keteras. Paskutinė dalis po 3 kontrolės taško bus labai sunki. Laukia aukštos kopos. Bus nelengva”, – komentavo “TAEM Group” ekipažo šturmanas S. Jurgelėnas.
“TAE Group” ekipažas preliminariai startuos 10 valandą vietos laiku.

Visi rezultatai: abudhabidesertchallenge.com/



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių