„300 ežerų ralyje“ laukiama ekipažų iš devynių valstybių

  • Teksto dydis:

Iki trijų šalių ralio festivalio „300 Lakes Rally“ likus nepilnam mėnesiui, šios šventės dalyvių nacionalinių vėliavų spalvų vis gausėja. Panašu, kad sportininkų atstovaujamų užsienio valstybių skaičius šiais metais bus rekordinis „300 Lakes Rally“ istorijoje. Šiuo metu dalyvavimą yra patvirtinę dalyviai iš devynių šalių – daugiau nei bet kuriais iki šiol buvusiais metais.

Iki paraiškų pridavimo termino liko 15 dienų, tad išlieka galimybė, kad šalių sąrašas dar didės.

Organizatorių pateiktais duomenimis, be Lietuvos dalyvavimą trijų šalių ralio festivalyje patvirtino šių šalių atstovai – Latvijos, Baltarusijos, Estijos, Suomijos, Lenkijos, Rusijos, Vokietijos bei Saudo Arabijos.

Renginio atstovė Neringa Simson papasakojo daugiau apie šių šalių dalyvius: „Mus džiugina ne tik dalyvių įvairovė, bet ir tai, kad susirinks stiprūs kiekvienos šalies atstovai. Taip pat tai, jog kai kurie iš jų, galima sakyti, specialiai dėl mūsų ralio „nupūtė dulkes” nuo savo lenktyninių automobilių. Pirmiausia čia turiu omenyje Estijos lenktynininką, pernai tapusį Suomijos čempionu – Kasparą Koitla. Jis apskritai vienas iš pirmųjų – dar net neprasidėjus paraiškų priėmimui – mums pranešė apie tai, kad lauktume jo „300 Lakes Rally“ ir kad tai bus bene vienintelis ralis, kur jis šiais metais dalyvaus. Beje, tai antras kartas, kai Kasparas dalyvauja trijų šalių ralio festivalyje. 2012-ais metais kartu su tada jam talkinusia lietuve šturmane Greta Germanavičiūte jis Zarasuose užėmė antrąją vietą. Be Kasparo, Estijos „Prorehv Rally Team“ komandoje bus ir kiti stiprūs sportininkai – Rolandas Murakas bei Rünno Ubinhainas. O egzotiškiausiu ralio ekipažu vienareikšmiškai bus sportininkų iš Saudo Arabijos – Rakano Al Rashido bei suomio Jarkko Kalliolepo tandemas.“

Visgi gausiausią sąrašo dalį sudarys žiūrovams gerai pažįstami ir dažnai minimi pajėgiausi Lietuvos ir Latvijos sportininkai. Po rimtos, važiuojant dviračiu, patirtos traumos atsigaunantis Vytautas Švedas, bene galingiausiu Baltijos šalių automobiliu lenktyniaujantis Martynas Samsonas, brolių Vaidoto ir Žygimanto Augusto Žalų ekipažas, naują unikalų „Mitsubishi Mirage“ pasigaminęs Janis Vorobjovas, tradiciniu „Mitsubishi EVO IX“ važiuojantis Guntis Lielkajis ir kiti.

Tikrai išvysime ir vienintelį Lietuvoje „Škoda Fabia R5“ automobilį vairuojantį Martyną Samuitį, kuris pats pirmas atsiuntė dalyvio paraišką. Deja, jo komanda šiuo metu negali tiksliai pasakyti, ar Martynui galės padėti ilgametis jo šturmanas – Ramūnas Šaučikovas, kuris praeitame Lietuvos ralio čempionato etape patyrė sunkią stuburo traumą ir kol kas atlieka reabilitaciją ligoninėje.

Ilgąjį Žolinių savaitgalį Zarasuose taip pat pamatysime nemažai Rusijos bei Baltarusijos sportininkų, kadangi Baltarusijos automobilių sporto federacija ir vėl čia rengia vieną savo ralio čempionato etapų.

Trijų šalių ralio festivalis „300 Lakes Rally” šiais metais vyks rugpjūčio 12-13 dienomis Zarasuose. Tai septintą kartą vykstantis renginys, apjungiantis tris kaimynines šalis – Latviją, Baltarusiją ir Lietuvą bei sukuriantis šventę ne tik sporto dalyviams ir fanams, bet apskritai vieną laukiamiausių vasaros švenčių visoms trims šalims.

Šių metų sportinės festivalio dalies išskirtiniais elementais taps pirmą kartą vykstantys FIA „Baltic Rally Trophy” bei „King of Baltic Tarmac” apdovanojimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių