17-mečio kauniečio triumfas respublikiniame smiginio turnyre

  • Teksto dydis:

Paskutinis turnyras prieš svarbiausias metų varžybas parėžė malonių staigmenų. Vyrų grupėje nugalėjo 17-metis kaunietis Rokas Aniulis, šiemet dar tik debiutuosiantis Lietuvos smiginio rinktinėje Europos taurei. Šis didžiulis turnyras prasidės po trijų savaičių Rumunijoje. Mūsų šaliai ten atstovaus keturi vyrai.

Paskutinis šios vasaros savaitgalis Kauno S. Dariaus ir S. Girėno gimnazijos gimnazistui R.Aniuliui dar ilgai neužsimirš. Vilniuje šeštadienį vykusiose varžybose "Pelėda 2014" jis pirmą kartą tapo Baltijos ir Lietuvos smiginio reitingų turnyro nugalėtoju. Iki šiol tokio rango varžybose kartą jam jau pavyko nukeliauti iki finalo, bet jame neatsilaikė.

Šįkart pakeliui į finalą jis rezultatu 4:0 nugalėjo taip pat Kauną atstovaujantį Tomą Šakį, o dėl nugalėtojo vardo susiėmė su vilniečiu Gintaru Tumėnu.

Pastarasis taip pat nėra dažnas finalo dalyvis, tačiau šiemet jo žaidimas kaip niekad gąsdina varžovus. Pusfinalyje G.Tumėnas rezultatu 4:3 įveikė daugkartinį pasaulinio smiginio reitingo varžybų Baltijos šalyse čempioną mažeikiškį Arūną Čiplį.

Finalas buvo kaip niekad efektingas. Abu žaidėjai demonstravo pasaulinio lygio žaidimą. Abu buvo pasirengę kovoti iki paskutiniųjų. Varžybos baigėsi rezultatu 5:4, taiklesnis buvo R.Aniulis.

Moterų grupėje nepralenkiama buvo jonaviškė abiturientė Kornelija Lušaitė. Ji finale dideliu skirtumu įveikė elektrėniškę Gabrielę Garbatavičiūtę. Trečiąsias vietas pasidalijo jonaviškės Renata Vaikutienė ir Viktorija Jasiūnaitė.

 

Lemiamas finalo legas ir emocijos laimėjus varžybas:

 

 


Šiame straipsnyje: smiginisdarts

NAUJAUSI KOMENTARAI

dzimas keris

dzimas keris portretas
mldc pacaniokas

varžovas

varžovas portretas
...keletas alinančių kovų pakeliui į finalą ir begalinis susitvardymas kaip reta dramatiškame finale! Bravo, Rokai!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių