15-metis saugas iš Lietuvos sudomino garsųjį Milano „Inter“

Du Marijampolės futbolo centro auklėtiniai patraukė Italijos klubų dėmesį.

Saugas Giedrius Matulevičius ir puolėjas Markas Kardokas, kurie lapkričio mėnesio pirmoje pusėje buvo išvykę treniruotis į Italijos klubus, sulaukė  naujų kvietimų atvykti treniruotis į šią futbolo šalį.

G.Matulevičius iš antrosios kelionės į Italiją jau sugrįžo. 1997 metais gimęs jaunasis futbolininkas lapkričio 27 – gruodžio 1 dienomis treniravosi garsiojoje Milano „Inter“ komandoje.

Jo bendraamžis M.Kardokas rytoj, gruodžio 8 dieną, išvyks į „Catania“ klubą, kuriame praleis savaitę laiko.

Abu futbolininkai šiame sezone atstovavo Marijampolės „Sūduvos“ dublerių komandai.

Į Italiją vyks ir L.Jurgelėnas

Italijoje žaidžiančių lietuvių gretas netrukus gali papildyti ir Nacionalinės futbolo akademijos vartininkas Lukas Jurgėlas. 15-mečiu vartininku iš Kelmės susidomėjo Italijos „Serie A“ lygos klubas „Catania“.

Kelmiškis anksčiau treniravosi ir žaidė savo gimtojo miesto „VJSM-Kaslita“ komandoje, o vėliau atkreipė Kaune esančios Nacionalinės futbolo akademijos, vartininkų trenerio Algirdo Surgauto dėmesį. Šį rudenį L.Jurgėlas kartu su Lietuvos jaunimo U-17 rinktine dalyvavo atrankos turnyre Belgijoje.

Jaunasis futbolininkas Sicilijos klube treniruosis penkias dienas ir jų metu bandys įrodyti, jog yra vertas patekti į „Catania“ klubo jaunimo komandos gretas.

„Catania“ klubas buvo įkurtas dar 1908 metais. Komanda iš Sicilijos yra lygos vidutiniokė, didžiausias jos pasiekimas – 8 vieta „Serie A“ pirmenybėse.

Jei L.Jurgėlui pavyktų įsitvirtinti „Catania“ klube, jis taptų ne pirmuoju jaunuoju futbolininku iš Lietuvos, kuris žaidžia gilias futbolo tradicijas turinčioje Italijoje.

Nuo 2009 metų Romos „Lazio“ jaunimo komandai atstovauja gynėjas  Aurimas Vilkaitis, šiais metais AS „Roma“ klubo gretas papildė vartininkas Tomas Švedkauskas, o saugas Vykintas Slivka atstovauja garsiojo Turino „Juventus“ jaunimo komandai.

Italijoje žaidžia ir Lietuvos vyrų futbolo rinktinės lyderiai – Marius Stankevičius (Romos „Lazio“ – „Serie A“) beiTomas Danilevičius („Juve Stabia“ – „Serie B“).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių