1000 km lenktynių kvalifikaciją laimėjo „Aquilla“

  • Teksto dydis:

Ar egzistuoja didžiulis skirtumas iš kurios startinės pozicijos pradėti maratonines 1000 km lenktynes? Daugelis teigia, jog didelio skirtumo nėra.

Jei taip, tai kodėl sportininkai taip „draskosi“ kvalifikacinėse varžybose, kovodami dėl palankesnių starto pozicijų?  Matyt, laimėti atrankos varžybas – visgi ne vien prestižo reikalas.

Nesunku suprasti „BarBar‘a-Bauer Team“ komandos lenktynininko, trasos rekordin inko Ramūno Čapkausko džiaugsmą, kai jis, išlipdamas iš „Algirdai Aquilla SR 1“ automobilio aukštyn iškėlė rankas, ekipos draugams skelbdamas apie trasoje įveiktą pirmąją aukštumą.

R. Čapkauskas pergalę komandai atnešusį greičiausiąjį TOP 10 kvalifikacijos ratą įveikė per 1 min. 19,069 sek. važiuodamas vidutiniu 136,316 kilometro per valandą greičiu.

Puikią pergalę atrankos varžybose rytoj iš pirmosios startinės pozicijos 1000 km lenktynes pradėsiančiai komandai primins ir įteiktas prizas – Susisiekimo ministro taurė, kurią kvalifikacijos laimėtojams įteikė įdomias varžybas stebėjęs pats ministras Rimantas Sinkevičius.

Antras atrankos varžybose finišavo svečias iš Belgijos, „Mojo Lounge Racing“ lenktynininkas Michaelis Verhagenas, kuris su „BMW M3 Silhouette“ vieną trasos ratą pralėkė per 1 min. 19,770 sek. ir tuo pačiu patvirtino vakar prieš renginio atidarymą lenktynių spaudos centrui pasakytus žodžius, jog belgų komanda į Palangą atvyko tik pergalės.

Trečias kvalifikacijoje liko „General Financing-Autopaslauga“ lenktynininkas Benediktas Vanagas, su „Porsche 911 GT3“ ratą apsukęs per 1min. 20,443 sek.

Rytoj keturioliktosioms 1000 km lenktynėms startas bus duotas 12.15 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių