Z.Zidane'o ir M.Materazzi konfliktas įamžintas skulptūroje

Prancūzijos futbolo grando Zinedine'o Zidane'o smūgis galva italui Marco Materazzi įamžintas skulptūroje, kuri eksponuojama prie Pompidou centro Paryžiuje.

Bronzinė skulptūra, pavadinta „Smūgis galva“, traukia daug turistų ir vietos gyventojų, kurie fotografuojasi prie penkių metrų aukščio statulos. Skulptūra, kurią sukūrė alžyrietis menininkas Adelis Abdessemedas, eksponuojama jo darbų retrospektyvoje, kuri veiks nuo spalio 3 dienos iki sausio.

„Ši skulptūra prieštarauja tradicijai kurti statulas pagerbiant kokias nors pergales. Tai odė pralaimėjimui“, - sakė parodos organizatorius Alainas Michaud.

Mažesnė šios skulptūros versija, vaizduojanti du futbolininkus, praėjus kelioms akimirkoms po to, kai vienas smogė galva kitam, anksčiau buvo eksponuojama vienoje Niujorko meno galerijoje.

Z.Zidane'as, kuris laikomas Prancūzijos nacionalinės rinktinės, laimėjusios 1998 metų pasaulio čempionatą ir 2000 m. Europos čempionatą, didvyriu, buvo pašalintas iš aikštės per 2006 m. asaulio čempionato finalą už smūgį galva į krūtinę italui Marco Materazzi.

Tos rungtynės Prancūzijos vienuolikės kapitonui buvo paskutinės profesionalaus futbolininko karjeroje. Jis paaiškino, kad reagavo į italo užgauliojimus, nukreiptus prieš Z.Zidane'o seserį ir motiną.

Statula stovės priešais Pompidou centrą iki A.Abdessemedo darbų parodos pabaigos ateinantį sausį.


Šiame straipsnyje: futbolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių