Žurnalistai atsilaikė prieš garsenybių žvaigždyną

Lietuvos muzikos ir pramogų verslo žvaigždės nesugadino jubiliejaus žurnalistams. Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto klubas „PRESS’as” savo 10 metų sukakčiai skirtą draugišką futbolo mačą su muzikantų ir kitų garsenybių ekipa „Prelegentai“ baigė lygiosiomis 2:2.

Marijonas Mikutavičius, Linas „Choras” Zareckas, Deivis Norvilas, Viktoras Diawara ir Vilius iš grupės „Skamp”, komentatorius Linas Kunigėlis, laidų vedėjai Vytaras Radzevičiaus ir Martynas Starkus šeštadienį susirinko sostinės LFF stadione. Pagrindinėje šalies futbolo aikštėje prieš juos stojo gausios Lietuvos žurnalistų pajėgos.

Garsūs vardai į stadioną priviliojo ne vieną dešimtį sirgalių, dar daugiau jų internetu stebėjo tiesioginę transliaciją.

„Žiūrovų daugiau nei per Lietuvos aukščiausiosios lygos rungtynes“, - juokėsi renginio dalyviai.

Nors akistatą abi ekipos pradėjo atsargiai, netrukus išryškėjo žurnalistų persvara. Pastarieji surengė keletą aštresnių išpuolių. Ypač aktyvūs buvo Marius Bagdonas ir Aurimas Tamulionis. Tačiau realiausią progą pasižymėti pirmieji turėjo muzikantai. Grupės ŽAS narys L.Zareckas jau 17-ąją min. stojo realizuoti 11 m baudinį. Jo smūgį atrėmė žurnalistų vartus gynęs Tautvydas Vencevičius. Netrukus jau pats vartininkas parodė kaip reikia smūgiuoti nuo 11 m žymos. 21-ąją min. jis šaltakraujiškai pasiuntė kamuolį į tinklą. „PRESS'as“ išsiveržė į priekį 1:0. Tiesa, tuo šventės šeimininkai džiaugėsi neilgai. Jau 23-ąją min. vienas „PRESS'o“ steigėjų, dabar vilkintis „Prelegentų“ marškinėliais V.Radzevičius įsiveržė į baudos aikštelę ir proga pasinaudojo - 1:1. Prieš pat pirmojo kėlinio pabaigą žurnalistai atsakė Juliaus Bliūdžiaus kirčiu į virpstą.

Antrajame kėlinyje aikštėje pasirodė komentatorius Nerijus Kesminas. Jis 49-ąją min. pirmasis atsidūrė prie vartininko nesėkmingai atmušto kamuolio ir klaidos nedovanojo - 2:1 „PRESS'o“ naudai. Įvartis pabudino „Prelegentus“. Jie ėmė aktyviau regzti atakas, vieną kurių iš kelių metrų rezultatyviai užbaigė L.Zareckas – 2:2.

Bičiulišką bendravimą ekipos pratęsė ir po mačo bei drauge stebėjo vėliau LFF stadione vykusias A lygos lyderių Vilniaus „Žalgirio“ ir „Trakų“ klubo rungtynes. Renginio metu buvo pagerbti ir apdovanoti „PRESS'o“ klubo steigėjai bei labiausiai nusipelnę nariai.

„Šventė pavyko, o pralaimėjusiųjų čia nebuvo. Smagu, kad renginys vyko geriausiame šalies stadione, o jį pirmą kartą istorijoje tiesiogiai transliavo internetinė televizija“, - sakė klubo „PRESS'as“ vadovas T.Vencevičius.

Žurnalistų sporto klubą jau daugiau nei prieš dešimt metų subūrė futbolą ir krepšinį žaidžiantys sporto žurnalistai. Netrukus jie dalyvavo pirmoje futbolo išvykoje į Balstogę, vėliau pradėti organizuoti turnyrai Lietuvoje, o 2005 m oficialiai įkurtas LŽS sporto žurnalistų klubas „PRESS’as”.

Jau 11 metų LŽS sporto klubas rengia tarptautinius žurnalistų futbolo turnyrus, kuriuose per šiuos metus Lietuvoje lankėsi beveik dvidešimties šalių žurnalistai. Aštuonerius metus rengiami Lietuvos žurnalistų futbolo čempionatai, ketverius – krepšinio.

„PRESS’as” rungtyniauja su į Lietuvoje savo šalių rinktines atlydėjusiais sporto žurnalistais. Lietuviai namie jau yra žaidę su Lenkijos, Škotijos, Graikijos, Estijos, Latvijos ir Šveicarijos kolegomis, o išvykoje – su Anglijos, Latvijos ir Estijos sporto žurnalistais.

„PRESS’o” ekipa yra dalyvavusi daugybėje turnyrų užsienyje – nuo Kalnų Karabacho iki Egipto.

Be sporto „PRESS’as” prisideda prie įvairių labdaros ir socialinių akcijų. Drauge su olimpiniais čempionais Virgilijumi Alekna bei Rūta Meilutyte, olimpiniu prizininku Aleksandru Kazakevičiumi žurnalistai yra lankę sergančius vaikus, nešę jiems dovanų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių