Žemaitijoje stipriausi – Šiaulių „Tigrų“ futbolo senjorai

Pasibaigusiame Žemaitijos senjorų futbolo čempionate triumfavo Šiaulių „Tigrų“ vienuolikė. Sidabro medalius iškovojo pernai net į ketvertuką nepatekusi Klaipėdos „Atlanto“ komanda. Treti buvo Tauragės „Tauro“ senjorai.

Čempionate išsiskyrė dvi komandos – šiauliečiai, pirmavę nuo pirmo iki paskutinio turo, ir Plungės „Babrungas“, pralaimėjęs visas dešimt rungtynių.

„Tigrai“ viso čempionato metu buvo gerokai atsiplėšę nuo persekiotojų ir tik baigiantis pirmenybėms prarado taškus, kurie kitoms ekipoms buvo labai svarbūs. Vienintelę nesėkmę dviratininkų miesto atstovai patyrė paskutiniajame ture, kai namie 0:1 nusileido į antrąją vietą pakilti galėjusiems tauragiškiams.

Vicečempionų titulo siekusiems „Atlanto“ senjorams namie teko kautis su 2014 metų Lietuvos čempionais – Gargždų „Bangos“ futbolininkais, kuriems šios rungtynėse buvo iškilęs mirties ar gyvybės klausimas.

Klaipėdiečiai, šventę pergalę 3:1, paliko gargždiškius tuščiomis rankomis bei baigti sezoną pirmiau laiko. Mat Plungėje 2:0 įveikę „Babrungą“, į ketvirtąją vietą pakilo bei į Lietuvos čempionato ketvirtfinalį pateko Kretingos „Minijos“ vienuolikė.

Galutinė komandų rikiuotė tokia: 1.„Tigrai“ – 23 taškai; 2.„Atlantas“ – 19; 3.„Tauras“ – 17; 4.„Minija“ – 14; 5.„Banga“ – 13; 6.„Babrungas“ – 0.

Šį savaitgalį keturios geriausios ekipos tęs kovą dėl kito – Lietuvos senjorų čempionato – medalių komplekto.

„Tigrai“ ketvirtfinalyje kausis su Panevėžio „Ekranu“, „Atlantas“ – su Vilniaus „Prelegentais“, „Tauras“, kaip ir pernai, varžysis su Alytaus „Dainava“, o „Minija“ žais su Jonavos „Klevu“.

Ekipos susitiks po du kartus.

Jau žinoma, kad Lietuva turės naują čempioną, nes 2015-ųjų nugalėtojas Kauno „Virpstas“ Rytų zonos pirmenybėse nepateko net į geriausiųjų ketvertą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ist

ist portretas
Žemaitija iki Nevėžio.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių