„Žalgiris“ savaitgalį sužais draugiškas rungtynes Rygoje

  • Teksto dydis:

Vilniaus „Žalgiris“ šeštadienį žais kontrolines rungtynes Rygoje. Žalgiriečiai 15 valandą pradės mačą „Daugavos“ stadione. Pasak vyriausiojo „Žalgirio“ trenerio Valdo Dambrausko, rungtynės su „Riga“ – puiki galimybė suteikti žaidimo laiko mažiau rungtyniaujantiems ir išbandyti jaunimą.

Svarbios ir įdomios rungtynės

„Žalgiris“ draugišku maču Rygoje užpildys atsivėrusią rungtynių spragą. Šiuo metu „SMScredit.lt A lygoje“ – rinktinių pertrauka, tad žalgiriečiai oficialių kovų neturės 14 dienų. Paskutinės rungtynės – spalio 1-ąją su Klaipėdos „Atlantu“, artimiausios – 16-ąją svečiuose su „Kauno Žalgiriu“.

„Po rinktinių pertraukos visada turime sunkumų grįždami į ritmą. Kenčia žaidimo kokybė, kartais ir rezultatas, – neslėpė V.Dambrauskas. – Be to, norisi suteikti žaidimo laiko tiems, kurie nerungtyniavo, pažiūrėti, kokios jie formos. Galbūt galėsime išbandyti vieną kitą jauną žaidėją arba vyresnius futbolininkus kitose pozicijose. Taigi laukia svarbios ir įdomios rungtynės.“

Rygoje „Žalgiris“ versis be penkių Škotijoje viešinčių nacionalinės komandos futbolininkų – vartininko Sauliaus Klevinsko, gynėjų Lino Klimavičiaus, Egidijaus Vaitkūno, saugų Manto Kuklio, Vytauto Lukšos. Į šalies U-21 rinktinę išvykę Dominykas Barauskas ir Justas Lasickas, U-19 – Julius Momkus bei Ernestas Stočkūnas.

Nedideles traumas, sumušimus gydosi legionieriai Bahrudinas Atajičius, Matija Ljujičius ir Donovanas Slijngardas. „Dėl jų sprendimus priimsime artėjant rungtynėms. Žiūrėsim, kaip futbolininkai jausis, tikrai nerizikuosime nė vieno žaidėjo sveikata“, – tvirtino V.Dambrauskas.

Repeticijos prieš artėjančius išbandymus

„Riga“ aukščiausiame Latvijos divizione „Virsliga“ užima šeštąją vietą tarp aštuonių komandų. Rygos futbolininkai iškovoję 25 taškus.

„Nereikia žiūrėti į poziciją, kurią varžovai užima, – akcentavo V.Dambrauskas. – Oponentams „Žalgiris“ – tarsi lakmuso popierėlis, parodantis jų lygį. Jau ir Lietuvoje matome, kad visi nori mus įveikti, parodyti, ką gali geriausia. Nemanau, kad šįkart bus išimtis.“

Šeštadienį „Žalgiriui“ teks įveikti apie 600 kilometrų. Tai bus viena repeticijų prieš artėjantį penktąjį „SMScredit.lt A lygos“ ratą. Žalgiriečiai preliminariai lapkričio 6-ąją svečiuose žais su Klaipėdos „Atlantu“.

Be to, Rygoje bus rungtyniaujama ant natūralios vejos. Taip pat kaip ir artimiausiuose oficialiuose „Žalgirio“ mačuose – su „Kauno Žalgiriu“ ir preliminariai spalio 23-ąją svečiuose su Jonavos „Lietava“.

„Po rungtynių su „Atlantu“ turėjome tris poilsio dienas, bet legionieriams vis tiek nėra lengva – pasikeitė oro sąlygos, nėra saulės, niūru, lietinga, vėjuota, tad reikia adaptuotis. Juolab, jaučiasi ilgo sezono nuovargis. Tačiau tikiu, kad vyrai suras jėgų, laimės čempionatą ir gražiai užbaigs sezoną“, – kalbėjo V.Dambrauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių