„Žalgirio“ futbolininkų strategas M. Zubas įsitikinęs sėkme Poznanėje

  • Teksto dydis:

Antradienį Vilniaus “Žalgirio” futbolininkai išskrido į Poznanę, kur ketvirtadienį žais atsakomąsias Europos lygos rungtynes su vietos “Lech” klubu.

Pirmąją tarpusavio dvikovą Vilniuje “Žalgiris” laimėjo 1:0. Tai suteikė daug optimizmo komandos treneriui Marekui Zubui.

“Manau, kad mūsų galimybės žengti į kitą etapą yra 70 prieš 30. Pažiūrėsime, kaip tokia tikimybė išsipildys aikštėje”, – prieš kelionę į Poznanę užtikrintai pareiškė M.Zubas.

- Kokią taktiką rinksitės Poznanėje?

- Žaisime kiek kitaip nei Vilniuje. Visgi, tai išvykos rungtynės ypatingomis sąlygomis. Nors kardinalių permainų nebus.

- Kas pakeis traumuotą Andro Švrljugą?

- Andro pastaruoju metu buvo svarbus mūsų žaidime. Jis pasižymi geromis fizinėmis savybėmis ir yra kovotojas. Jo trūks, bet A.Švrljugos netektis nėra didelė problema. Rasime kuo jį pakeisti, nors šią akimirką dar nesu tiksliai apsisprendęs.

- Lenkijos lygoje “Lech” sekmadienį ir vėl sužaidė lygiosiomis. Stebėjote jų rungtynes su “Zaglębie”?

- Jie kažką mėgino keisti, bet ypatingų permainų žaidime neįžvelgiau, daugiau rėmėsi sena taktika. Nemanau, kad “Lech” ką nors keis per rungtynes su mumis. Apskritai, “Lech” forma nėra gera, jie negali vienu ritmu žaisti visų rungtynių. Komandos viduje taip pat nėra viskas gerai, galbūt treneris nesutaria su komanda. Jie norės įrodyti, kad yra vieningi. Bet jei ten yra kažkokių nesklandumų, tai taps mūsų pranašumu.

- Kuri rungtynių atkarpa bus svarbiausia?

- Pirmas kėlinys. Jei per jį nepraleisime, bus labai gerai. Kaip minėjau, “Lech” nėra fiziškai gerai pasirengę ir antrame kėlinyje jiems tai gali atsiliepti.

- Žiūrovų parama šeimininkams jūsų netrikdys?

- Mūsiškiai nežino, ką reiškia žaisti 20-30 tūkst. sirgalių stadione. Manau, kad sugebėsiu juos paruošti tokiai atmosferai ir žaidėjai žaisdami tik džiaugsis tuo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių