„Žalgirį“ Europos lygos burtai verčia ruoštis ne tik futbolui (atvyks agresyvūs lenkai)

UEFA būstinėje Nione (Šveicarija) ištraukti UEFA čempionų lygos ir Europos lygos turnyrų trečiojo atrankos etapo burtai.

Čempionų lygoje Panevėžio „Ekrano“ ir Islandijos „Hafnarjordur“ poros laimėtojui jie lėmė rungtynes su Vienos „Austria“.

Jeigu panevėžiečiams pavyktų atsirevanšuoti islandams svečiuose (namuose „Ekranas“ pralaimėjo 0:1), jie pirmąsias rungtynes liepos 30-ą ar 31-ą žaistų Vienoje, atsakomąsias – rugpjūčio 6-ą ar 7-ą namuose.

Europos lygoje Vilniaus  „Žalgirio“ ir Jerevano „Pyunik“ (Armėnija) poros nugalėtojas susirungs su tuo, kas laimės Espo „Honka“ (Suomija) ir Poznanės „Lech“ (Lenkija) dvikovą. Veikiausia tai bus lenkų vicečempionas. Svečiuose „Lech“ suomius nugalėjo 3:1.

„Žalgiris“ namuose 2:0 įveikęs Armėnijos komandą, taip pat turiu puikius šansus išeiti į trečiąjį etapą.

Kone kiekvienas Lenkijos klubų gerbėjų vojažas į Lietuvą suteikia galvos skausmo mūsų šalies policijai.

Ypač nuskambėjo Varšuvos „Legia“ viešnagė Vilniuje. Keli tūkstančiai „Legia“ gerbėjų 2007-aiasiais nusiaubė tuometinį „Vėtros“ (dabar LFF) stadioną taip, kad pavyko sužaisti tik vieną rungtynių kėlinį.

Per pertrauką įsiplieskus riaušėms, „Legia“ aistruoliai sugebėjo nuvyti ir policijos pareigas, nepaisant to, kad, kad policininkai riaušėms tramdyti naudojo šaunamuosius ginklus.

Karai tarp Lenkijos futbolo chuliganų ir Lietuvos policininkų porą kartų vyko ir Kaune: per draugiškas rungtynes tarp dviejų šalių rinktinių ir per Tauragės „Tauro“ mačą su Olandijos „Den Haag“. Daugumą „Den Haag“ atlydėjusių fanų buvo tie patys „Legia“ gerbėjai. Jie su „Den Haag“ aistruoliais turi draugystės ir abipusės paramos sutartį.

Su „Lech“ fanais Lietuvai susidurti dar neteko. Lenkijoje jie laikomi pačiais stipriausiais ir organizuočiausiais futbolo chuliganais, lenkiančiais ir „Legia“ palydą. Didžiulė agresyvių gerbėjų minia lydi „Lech“ į kiekvienas rungtynes, kur jos bevyktų.

Ketvirtadienį Suomijoje irgi nepasiėjo be riaušių. Į stadioną „Lech“ gerbėjai pateko išspardę apsaugą, o per susirėmimus su Suomijos policija prie „Myyrmaki“ stadiono Vantos mieste kilo ašarinių dūmų debesys.

Antilietuviški pasisakymai „Lech“ fanų forumuose pasirodė vos sužinojus burtų rezultatus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių