„Wembley“ veją išbandęs I. Pankratjevas: anglai pavojingi visose pozicijose

"Oho kokią šūsnį klausimų paruošėte!“, - Londone spausdamas ranką „Kauno dienos“ korespondentui šyptelėjo Igoris Pankratjevas. Lietuvos futbolo rinktinės treneris spaudos konferencijoje prieš akistatą su Anglijos ekipa stengėsi atsargiai rinkti žodžius. 

„Visos atrankos ciklo rungtynės mums yra labai svarbios, bet vis dėlto noriu išskirti mačą su Anglijos komanda. Ji - viena stipriausių Europos ekipų. Ryt laukia sunkus, bet įdomus išbandymas“, - anglų žurnalistams aiškino I.Pankratjevas.

Treneris neslėpė, kad žaisti su aukščiausios kvalifikacijos varžovų nėra lengva, bet dar sunkiau kautis, kai sausakimšame stadione šūkauja 90 tūkst. vietos žiūrovų.

„Visos stovyklos metu kalbamės apie psichologinį spaudimą, kurį patirsime „Wembley“ stadione. Tikimės, kad vyrai atlaikys“, - kalbėjo I.Pankratjevas.

„Man imponuoja anglų žaidimas, nes jų didžiulis žaidimo greitis suderintas su jų aukščiausio lygio žaidimo technika“, - pabrėžė jis.

„Svarbiausios bus pirmosios 15-20 min. Jei pavyks atsilaikyti, tada jau jie jaus spaudimą. Nesustabdomų komandų nėra, bet anglai – viena stipriausių pasaulio ekipų“, - dėstė gynėjas Marius Žaliūkas.

Jo nuomone, lietuviai turi šansą nustebinti anglus, nes pastarieji iš anksto tikisi lengvos pergalės.

I.Pankratjevas išskyrė šį sezoną sužibėjusį Harry Kane‘ą. Treneris mano, kad Anglijos rinktinės debiutanto įspūdinga įvarčių statistika „Premier“ lygoje kalba pati už save. Tačiau pagrindine jėga puolime bus anglų kapitonas Wayne‘as Rooney.

„Kita vertus, jie pavojingi visur. Negalvojame apie konkrečius jų žaidėjus, nes reikės rinktis taktiką, kuri būtų universali ir nepatogi jų ekipai“, - sakė I.Pankratjevas.

Netrukus jo auklėtiniai pirmą sykį žengė ant „Wembley“ stadiono vejos. Teisė išbandyti iš pažiūros tobulą aikštę kiekvienam mačo dalyviui suteikiama tik sykį prieš rungtynes. Pirmieji lietuvių įspūdžiai apie legendinę aikštę buvo puikūs. Tačiau kur kas svarbiau, kokie jie bus penktadienio vakarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių