„Vytis“ susigrąžino pirmąją „Futsal A lygos“ vietą

  • Teksto dydis:

Kauno „Vyčio“ salės futbolininkai antradienio vakarą Kauno sporto halėje rezultatu 6:2 įveikė „Celsį“ ir vėl susigrąžino vienvaldžių lyderių pozicijas Lietuvos salės futbolo čempionate.

Braziliškasis Kauno „Vytis“ puikiai pradėjo rungtynes ir greitai įmušė du fantastiško grožio įvarčius. Jau trečiąją minutę neįtikėtinai technišku smūgiu iš artimos distancijos pasižymėjo Guesinho, o penktąją minutę varžovus apstulbino Thyago – jis prasimetė kamuolį varžovui tarp kojų bei atliko tobulą perdavimą prie tolimojo virpsto stovėjusiam Alexui, kuriam beliko kyštelėti koją – 2:0!

Rungtynių pradžioje „Celsis“ žaidė visiškai be kamuolio ir atrodė, jog intriga šiame mače nėra įmanoma. Tiesa, šeimininkai neišnaudojo kelių puikių progų ir tuomet nubudo „Celsis“. 15-ąją minutę vienas prieš vartus su kamuoliu atsidūręs Lukas Sendžikas šovė šaltakraujiškai – 1:2. Pirmoji rungtynių dalis taip ir baigėsi.

„Celsiui“ sušvelninus rezultatą žaidimas tapo gerokai grubesnis, o teisėjams ne kartą teko tramdyti kilusias aistras.

Vos prasidėjus antrajam kėliniui „Futsal A lygos“ favoritai galėjo kiek lengviau atsikvėpti – prastą smūgį atlikusiam Alexui nusišypsojo sėkmė – vartininkas nesugraibė kamuolio ir šis kurioziškai įskriejo į vartus – 3:1!

Tačiau tai dar nebuvo pabaiga – aikštėje aistrų kilo vis daugiau, o varžovai žaidė itin kietai. Jų pasipiktinimą lėmė teisėjų sprendimas neįskaityti įvarčio, kai „Celsio“ vartininkas per visą aikštę įmetė kamuolį į „Vyčio“ vartus. Nors „Celsis“ nenorėjo sutikti su tokiu sprendimu, tačiau arbitrai buvo įsitikinę – kamuolys prieš įskriedamas į vartus nelietė „Vyčio“ vartininko.

Dar po kelių minučių nebuvo įskaitytas dar vienas „Celsio“ įvartis, šį kartą pasižymėjus iš laisvo smūgio. Aistros aikštėje tik kaupėsi ir prasiveržė 32-ąją minutę, kai nesportiškai prieš techniškąjį Guesinho sužaidė Antanas Šliuževičius. Jis iš karto buvo išvytas iš aikštės, o „Vytis“ kiekybinį pranašumą netruko paversti įvarčiu, kai pasižymėjo Alexas.

Po šio epizodo intriga dingo – „Vytis“ užtikrintai sužaidė rungtynių pabaigą ir įmušė dar du įvarčius. Kartą pasižymėjo tas pats Alexas, o kartą – Guesinho. Antrąjį įvartį „Celsiui“ ir vėl įmušė Lukas Sendžikas.

Techniškų brazilų nesugaudęs „Celsis“ šiose rungtynėse iš viso prieš save išvydo net keturias geltonas ir vieną raudoną kortelę.

Po šios pergalės Kauno „Vytis“ Lietuvos salės futbolo čempionate susigrąžino vienvaldžių lyderių pozicijas, tačiau ant kulnų ir toliau aktyviai lipa Panevėžio „Baltija“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių