„Vytis“ pasirengęs ambicingųjų vilniečių iššūkiui

Lietuvos salės futbolo ekipos grįžta į aikštes.

Šį savaitgalį viena labiausiai intriguojamų šalies čempionato dvikovų vyks sekmadienį Kauno sporto halėje. Joje ietis sukryžiuos dvi mažiausiai taškų turnyre praradę ekipos Kauno „Vytis“ ir Vilniaus „Bekentas“.

Nors mačas dėl Halės užimtumo prasidės neįprastai vėlai, 20 val. 30 min., pasak, organizatorių, FK „Vytis“ klubo apsilankyti rungtynėse tikrai verta. Viena vertus, norint įsitikinti kokios principinės būna dviejų didžiausių miestų Kauno ir Vilniaus komandų kaktomušos, užtenka prisiminti „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ krepšininkų mūšius. Kauniečiai ir vilniečiai vieni kitiems turi ką įrodyti ir kitų sporto šakų, tarp jų ir salės futbolo, pirmenybėse.Tačiau bene labiausiai aistras kursto turnyrinė situacija. Lietuvos čempionate pirmauja Panevėžio „Baltija“. Titulą ginantys panevėžiečiai per 6 mačus surinko 14 taškų. „Vyčio“ sąskaitoje – vienu, „Bekento“ - dviem taškais mažiau. Tiesa, abi šios ekipos turi vienerias rungtynes atsargoje, tad laimėjusios sekmadienį turi šansų išstumti „Baltiją“ iš pirmosios vietos. Juolab, kad Panevėžio futbolininkų tądien laukia ne ką lengvesnis egzaminas – akistata su kovingu Kauno „Inkaro“ kolektyvu.

Paklaustas, ar didžiosios metų šventės neišmušė iš darbinio ritmo, „Vyčio“ ekipos treneris Mindaugas Grigalevičius atsakė:

„Galbūt mažesniu krūviu, bet treniravomės. Net visas mūsų gausus žaidėjų iš Brazilijos legionas nebuvo grįžęs namo, plušėjo su visais“.

Trenerio žodžiais, prieš sezoną smarkiai atsinaujinusio jo diriguojamo „Vyčio“ privalumai futbolo specialistams jau žinomi – techniškas, individualiu meistriškumu ir darniais komandiniais veiksmais grįstas žaidimas, kuriame itin svarbią rolę vaidina naujokai iš Brazilijos. Tuo tarpu „Bekento“ komandos neabejotinais koziriais taps susižaidimas ir puikus savitarpio supratimas. Vilniečių gretose per sezoną pasikeičia vos vienas kitas futbolininkas, o branduolys lieka.

„Nepamirškite, kad jie turi ne vieną Lietuvos rinktinės kandidatą. Tad „Bekento“ lygis – tikrai aukštas. Turėsime rimtai pasistengti, jei norime galvoti apie dar vieną pergalę“, - aiškino M.Grigalevičius.

Sirgaliai „Vyčio“ ir „Bekento“ rungtynes Sporto halėje ne tik turės galimybę stebėti nemokamai, bet ir galės laimėti vertingų prizų, vyksiančioje nemokamoje loterijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių