Vilniaus „Žalgiris“ pergalingas rungtynes baigė devyniese

  • Teksto dydis:

Vilniaus „Žalgiris“ netruko reabilituotis po pralaimėjimo Kauno „Stumbrui“. Sostinės klubas Lietuvos futbolo A lygos 17-ojo turo rungtynėse namuose 2:0 (1:0) įveikė čempionato debiutantę „Palangą“.

Nuo pat rungtynių pradžios vicečempionai turėjo milžinišką kamuolio kontrolės persvarą, tačiau kurti pavojingas progas sekėsi sunkiai. Pirmasis šio mačo įvartis buvo pelnytas individualaus meistriškumo dėka.

21-ąją minutę „Palangos“ futbolininkas atmušė kamuolį Tomašui Šimkovičiui, kuris šį susistabdė, prisitaikė ir smūgiu iš maždaug 30 metrų pasiuntė jį į vartų kampą. Tai buvo antrasis 31-erių metų futbolininko įvartis šį sezoną. T. Šimkovičius taiklų smūgį atšventė kartu su Sauliumi Mikoliūnu, kuriam gimė dukra.

Po praleisto įvarčio svečiai išdrąsėjo ir susikūrė dvi nuostabias progas. 34-ąją minutę „Palangos“ veteranas Gvidas Juška stojo prie 11 metrų atžymos, kai jo komandos draugas išprovokavo Lino Klimavičiaus pražangą baudos aikštelėje. Svečiams nepasisekė: G. Juškos spirtas kamuolys atsimušė į virpstą.

Kiek vėliau Mamadou Mbodjio klaida pasinaudojo Simonas Urbys, tačiau su jo smūgiu Džiugui Bartkui pavyko susitvarkyti.

Antrame kėlinyje komandos sukūrė mažiau progų, tačiau aikštėje aistrų netrūko. 60-ąją minutę už smūgį Dovydui Norvilui iš aikštės buvo pašalintas Slavko Blagojevičius, o pirmą pridėto laiko minutę antrą geltoną kortelę užsidirbo prieš Brice‘ą Goupy prasižengęs L. Klimavičius.

Visgi žaidimas dešimtiese „Žalgiriui“ netapo itin sunkia užduotimi, kadangi šeimininkai gana užtikrintai kontroliavo situaciją bei 81-ąją minutę pelnė antrąjį įvartį. Liviu Antalis pabėgo į akistatą su Tadu Norbutu, šį suklaidino ir pasiuntė kamuolį į tuščius vartus.

Tai buvo devintasis legionieriaus iš Rumunijos įvartis šiame sezone, tad jis vėl tapo rezultatyviausiu čempionato žaidėju.

„Palanga“ patyrė 10 pralaimėjimą ir liko 6 vietoje, o antroje pozicijoje žengiantis „Žalgiris“ iškovojo 10 pergalę per 17 rungtynių.

Rungtynių statistika:

Vilniaus „Žalgiris“ – „Palanga“ 2:0 (1:0)

Įvarčiai: 21 min. T. Šimkovičius, 81 min. L. Antalis; 34 min. G. Juška nerealizavo 11 metrų baudinio

Geltonos kortelės: 33 min. ir 90+1 min. L. Klimavičius, 55 min. S. Blagojevičius; 18 min. V. Furdui, 61 min. D. Norvilas, 62 min. T. Dombrauskis, 88 min. Sig. Urbys

Raudonos kortelės: 60 min. S. Blagojevičius, 90+1 min. L. Klimavičius



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių