Vilniaus „Žalgiris“ nesunkiai įveikė varžovus

  • Teksto dydis:

„SMScredit.lt A lyga“ 29 turo rungtynėse Vilniaus „Žalgiris“ Jonavoje susitiko su „Lietavos“ ekipa.

Žvarbokomis oro sąlygomis vykusiame futbolo mače pergalę 4:1 (2:0) iškovojo pirmenybių lyderis „Žalgiris“. Į visus klausimus žalgiriečiai atsakė jau per pirmas 45 min. Aktyviai rungtynes pradėję svečiai iš Vilniaus uždarė  šeimininkus jų aikštės pusėje ir 14 min. „Žalgirio“ puolėjas Andrija Kaludjerovičius pelnė pirmą įvartį. Rezultatyvi ataka prasidėjo nuo pirmojo „Lietavos“ kampinio prie „Žalgirio“ vartų, o baigėsi A.Kaludjerovičiaus ir Jonavos komandos vartų sargo Dmitro Babenkos akistata. Jos nugalėtoju tapo 29 metų serbas, tiksliu smūgiu pasiuntęs kamuolį į tuščius vartus. Tai buvo 13-as A.Kaludjerovičiaus įvartis pirmenybėse, ir pirmas po „sausos“ šešių rungtynių serijos.

Praleidę įvartį „Lietavos“ futbolininkai pradėjo žaisti drąsiau, aktyviau bėgo į ataką, bet tuo pačiu ir paliko erdvės žalgiriečių antpuoliams. 32 min. Vytautas Lukša stipriu smūgiu patikrino D.Babenkos budrumą, o dar po kelių minučių graži „Žalgirio“ ataka baigėsi antru A.Kaludjerovičiaus įvarčiu. Deja, arbitras iš Šiaulių Mindaugas Jackus įžvelgė nuošalę ir įvarčio neįskaitė. Bet A.Kaludjerovičius nepasidavė. 41 min. Saulius Mikoliūnas atliko tikslų perdavimą iš kairio flango ir A.Kaludjerovičius vienu lietimu kamuolį nukreipė į vartus. Susikrovę solidžią dviejų įvarčių persvarą žalgiriečiai nemažino apsukų ir antrame kėlinyje. Jau pirmoji svečių ataka baigėsi dar vienu – trečiuoju A.Kaludjerovičiaus įvarčiu. Tai buvo jau 15-asis serbo įvartis čempionate ir jis tapo rezultatyviausiu „SMScredit.lt A lygos“ žaidėju.

Atsidūrę beviltiškoje padėtyje „Lietavos“ futbolininkai mėgino priešintis ir ieškoti laimės prie žalgiriečių vartų. 50 min. puikią progą pasižymėti turėjo „Lietavos“ puolėjas Tomas Salamanavičius, bet jo smūgiuotas kamuolys skriejo virš vartų. 67 min. dar kartą žybtelėjo A.Kaludjerovičius, bet šį kartą puolėjo smūgiuotas kamuolys atsidūrė „Lietavos“ vartininko rankose. Po minutės pavojingu smūgiu atsakė „Lietavos“ puolėjas Rokas Krušnauskas. Netrukus tik antrame kėlinyje aikštėje pasirodęs Jonavos futbolininkas galingu smūgiu sudrebino „Žalgirio“ vartų skersinį, bet pasižymėti jam nepavyko. Atlaikę šeimininkų atakų škvalą žalgiriečiai vėl perėmė iniciatyvą ir užtikrintai kontroliavo rungtynių eigą. Nedidelį futbolo šedevrą mėgino sukurti po keitimo aikštėje pasirodęs Linas Pilibaitis, bet jo tolimą smūgį „Lietavos“ vartininkas nukreipė į kampinį. Rungtynių pabaigoje komandos apsikeitė rezultatyviomis atakomis. 81 min. ketvirtą įvartį į „Lietavos“ vartus įmušė žalgirietis Vytautas Lukša, bet po kelių minučių Jonavos klubo kapitonas Dominykas Galkevičius nuginklavo Armantą Vitkauską ir pelnė garbės įvartį šeimininkams.

Po pergalės 69 taškus savo sąskaitoje turintis Vilniaus „Žalgiris“ užtikrintai pirmauja „SMScredit.lt A lyga“ pirmenybėse. Antroje vietoje esančius „Trakus“ nuo lyderių skiria jau 10 taškų. Jonavos „Lietava“ su 29 taškais lieka penktoje turnyro lentelės vietoje.

Kitas „SMScredit.lt A lyga“ rungtynes Vilniaus „Žalgiris“ žais spalio 30 d. LFF stadione su Klaipėdos „Atlantu“.

Statistika

Jonavos „Lietava“ – Vilniaus „Žalgiris“ 1:4 (0:2). Įvarčiai: 84 min. Dominykas Galkevičius; 14, 41 ir 46 min. Andrija Kaludjerovičius, 81 min. Vytautas Lukša.


Šiame straipsnyje: Vilniaus ŽalgirisA lygaLietava

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių