Vilniaus „Žalgiris“ išvykoje įveikė „Taurą“

  • Teksto dydis:

Vilniaus „Žalgiris“ žengė dar vieną žingsnį link aukso medalių. „SMScredit.lt A lygos“ lyderiai išvykoje 3:0 (0:0) įveikė čempionato autsaiderį Tauragės „Taurą“. Dukart vilniečių gretose pasižymėjo Mantas Kuklys.

Puikias rungtynes prieš Marijampolės „Sūduvą“ sužaidusiam Edvinui Gertmonui jau 24-ąją sekundę teko gelbėti komandą po to, kai vienas prieš vartus iššoko Kamilis Bilinskis. Kitos vilniečių atakos metu legionierius iš Lenkijos pasinaudojo neatsargiai sužaidusio gynėjo aplaidumu ir smūgiavo labai pavojingai pažeme, tačiau „Tauro“ vartininkas pademonstravo puikią reakcija, viena ranka atmušdamas kamuolį.

8-ąją minutę „Žalgiris“ surengė gražią ataką. Po poros trumpų perdavimų kamuolį krašte gavo K.Bilinskis. Puolėjas pamatė gynėjų be priežiūros paliktą Sergę Nyuiadzį ir atliko aštrų perdavimą. Nuo įvarčio „Taurą“ dar kartą išgelbėjo E.Gertmonas, palietęs kamuolį ir pakeitęs jo skriejimo trajektoriją

Atlaikęs svečių atakas „Tauras“ nuolat ilgais perdavimais ieškojo Jean Marie Amanio, žaidusio ties nuošalės riba, bet gynėjų įdėmiai prižiūrimam legionieriui užsikabinti už kamuolio pavykdavo labai retai.

Kėlinio viduryje labai pavojingai nuo baudos aikštelės linijos smūgiavo gynėją suklaidinęs M.Kuklys. E.Gertmonas efektingu šuoliu nukreipė kamuolį į kampinį. Jo metu net du žalgiriečiai galėjo pavojingai smūgiuoti galva, tačiau Luka Peričius ir Algis Jankauskas nepasidalino kamuolio.

29-ąją minutę Rytis Leliūga buvo labai arti pirmojo įvarčio rungtynėse. Saugas efektingai įsiveržė į baudos aikštelę, suklaidino porą gynėjų ir stipriai smūgiavo kaire koja. Atsitrenkęs į varžovą, kamuolys prariedėjo visiškai šalia virpsto.

Po trijų minučių pirmą pavojingą progą prie svečių vartų sukūrė „Tauras“. Robertas Vulpe laimėjo oro dvikovą ir pasiuntė kamuolį į baudos aikštelę. Kamuolys, nesėkmingai sužaidus gynėjams, vėl grįžo gynėjui, kuris stipriai smūgiavo į artimą vartų kampą, tačiau Armantas Vitkauskas buvo savo vietoje.

Kėlinio pabaigoje dar vieną progą įvarčiui turėjo K.Bilinskis. „Žalgiriui“ surengus žaibišką ataką. rezultatyviausias vilniečių futbolininkas įkirto į baudos aikštelę ir sulaukė perdavimo iš dešiniojo krašto, tačiau, besigrumdamas su gynėju, nesugebėjo pataikyti į vartus.

„Žalgirio“ trenerio Mareko Zubo sprendimas pertraukos metu atlikti keitimą ir į aikštę išleisti Andrių Veličką pasiteisino jau po trijų minučių. Puolėjas įsiveržė į baudos aikštelę kairiajame krašte ir buvo nugriautas.  Rungtynių arbitras parodė į 11 metrų žymą, nepaisydamas tauragiškių priekaištų, kad prasižengta buvo ne baudos aikštelėje. Baudinį užtikrintai realizavo M.Kuklys, išvesdamas svečius į priekį.

58-ąją minutę pavojingą išpuolį sukūrė aikštės šeimininkai. Deivydas Malkevičius puikiu perdavimu prieš vartus išvedė Maksimą Lukaševičių, tačiau paskutiniu momentu L.Peričius spėjo sugrįžti į gynybą ir išmušė kamuolį į kampinį. Po penkių minučių M.Lukaševičius dar kartą atsidūrė geroje pozicijoje, bet iš aštraus kampo į vartus nepataikė.

Aktyviai žaidęs A.Velička dar kartą buvo nugriautas prie baudos aikštelės linijos tiesiai prieš vartus. Prie kamuolio stojęs M.Kuklys fantastiškai tiksliu smūgiu pasiuntė kamuolį virš gyvatvorės į viršutinį vartų kampą, nepalikdamas E.Gertmonui jokių šansų išgelbėti komandą.

Praėjus keliolikai sekundžių, „Žalgirio“ saugas turėjo idealią galimybę pelnyti trečiąjį savo ir komandos įvartį, bet, grubiai suklydus D.Malkevičiui, žalgirietis iššoko prieš „Tauro“ vartus ir, nepatikėjęs tokia sėkme, smūgiavo tiesiai į vartininką.

84-ąją minutę individualiu meistriškumu blykstelėjo J.M.Amanis. Baudos aikštelėje tauragiškis gražiai suklaidino kelis gynėjus, bet stipriai smūgiuoti legionieriui nepavyko. A.Vitkauskas be vargo kamuolį sugavo.

Tašką rungtynėse padėjo K.Bilinskis. Puolėjas 85-ąją minutę taikliu tolimu smūgiu padidino savo įvarčių sąskaitą čempionate.

Tauragės „Tauras“ – Vilniaus „Žalgiris“ 0:3 (0:0).

„Tauras“: E.Gertmonas, I.Tvaladze, M.Lėkis, R.Vulpe (86 min. L.Ankudinovas), M.Lukaševičius, R.Janilionis, D.Malkevičius (67 min. V.Kurmis), L.Trakšelis, G.Čargazija (58 min. H.Eskis), M.Lukševičius, J.M.Amanis.

„Žalgiris“: A.Vitkauskas, G.Freidgeimas, L.Peričius, A.Jankauskas, V.Šilėnas, R.Leliūga (46 min. A.Velička), M.Kuklys (71 min. A.Švrljuga), P.Komolovas, P.Janušauskas, S.Nyuiadzis (57 min. R.Radavičius), K.Bilinskis.

Įvarčiai: M.Kuklys (49, 66), K.Bilinskis (85).

Geltonos kortelės: D.Malkevičius (38), J.M.Amani (41).

Rungtynių teisėjai: S.Slyva, V.Snarskis, A.Dapkus.

„SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Vilniaus MFD "Žalgiris"   26  21  3  2  71:12   66
2. Klaipėdos "Atlantas"      27  18  4  5  52:21   58
3. Panevėžio "Ekranas"       26  17  2  7  51:31   53
4. Marijampolės "Sūduva"     28  15  7  6  64:30   52
5. Pakruojo "Kruoja"         26  11  7  8  33:36   40
6. Gargždų "Banga"           26  9  3  14  35:47   30
7. Šiaulių "Šiauliai"        28  6  6  16  30:54   24
8. Alytaus "Dainava"         27 4  4  19  26:64   16
9. Tauragės "Tauras"         28  1  2  25  19:86   5

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: N.Valskis („Sūduva“) – 24 įvarčiai, K.Bilinskis („Žalgiris“) –20, E.Razulis („Atlantas“) – 17, A.Staponka („Banga“) – 12, A.Buinickij („Ekranas“) – 11.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių