Vilniaus „Žalgirio“ naujokas: nesu žvaigždė ir nenoriu ja būti

  • Teksto dydis:

Vos prieš kelias savaites į Lietuvą atvykęs naujasis futbolo klubo „Žalgiris“ žaidėjas Mahamane'as Traore jau spėjo iškelti į viršų pirmą trofėjų.

Vasario 26 d. vykusiose Supertaurės rungtynėse su „Trakais“ 28 metų futbolininkas pelnė vienintelį įvartį ir padėjo „Žalgiriui“ iškovoti pergalę.

„Džiaugiuosi laimėta Supertaure, bet tikrai nesijaučiu padaręs kažką nerealaus, – teigė antradienį oficialios „Žalgirio“ atributikos pristatymo renginyje Ozo PC esančioje „Sportland" parduotuvėje dalyvavęs M.Traore. – Visa komanda kovojo dėl pergalės, o aš tiesiog tinkamu laiku atsidūriau tinkamoje vietoje. Bet tai galėjo padaryti ir bet kuris kitas žalgirietis. Labiausiai džiaugiuosi už komandą, ši pergalė mums suteikė dar daugiau pasitikėjimo savimi.“

Daugiau nei dešimtmetį Prancūzijos aukščiausioje lygoje žaidžiančiame „OGC Nice“ klube praleidęs M.Traore tikino, kad į „Žalgirį“ atvyko ne tam, kad siektų kokių nors asmeninių tikslų.

„Man svarbiausia, kad komanda gerai žaistų ir laimėtų, o ne tai, kiek aš pats įmušiu įvarčių. Aišku, jei bus galimybė pasižymėti, stengsiuosi ja pasinaudoti, tačiau svarbiausia – ne asmeniniai pasiekimai, o pergalės. Aš nesu žvaigždė ir nenoriu ja būti. Komandoje netrūksta gerų žaidėjų, o aš tiesiog noriu prisidėti savo patirtimi ir žiniomis prie sėkmingo žaidimo. Svarbiausia, kad mūsų žaidimas teiktų malonumą žiūrovams ir padėtų komandai siekti pergalių“, – samprotavo Prancūzijos aukščiausioje lygoje daugiau nei 100 rungtynių sužaidęs M.Traore.

Žalgirietis pripažino, kad vos atvykus į Vilnių didžiausiu išbandymu tapo oro sąlygos ir kalbos barjeras. „Oras Lietuvoje tikrai skiriasi nuo to, prie ko buvau pripratęs, bet komandos draugai sakė, kad dabar jau šilta, buvo ir blogiau. Tiesą sakant, manęs lietuviškas šaltis nebaugina, nes mūsų treniruotės vyksta „Sportimos“ arenoje, manieže. Ir šiaip, pas jus nėra jau taip šalta”, – tikino Malyje gimęs futbolininkas.

M.Traore gimtoji kalba yra prancūzų, tad jam buvo neramu, kaip Lietuvoje pavyks susikalbėti su žmonėmis. „Visą profesionalaus futbolininko karjerą praleidau Prancūzijoje ir nors šiek tiek kalbu angliškai, tačiau tikrai ne tobulai. Buvo neramu, kaip teks bendrauti su žmonėmis Lietuvoje. Bet atvykęs pamačiau, kad čia dauguma kalba angliškai, dalis žmonių supranta ir prancūziškai, tas tikrai mane nudžiugino. Labai gerai, kad komandoje yra dar vienas prancūziškai kalbantis futbolininkas – gynėjas Mamadou Mbodjis. Jis puikiai kalba ir angliškai, tad man jo pagalba yra labai svarbi“, – sakė M.Traore.

Paklaustas, ar žino bent kelis lietuviškus žodžius, futbolininkas sakė, kad lietuvių kalba labai sunki. „Žinau kelis žodžius: „Labas“, „Ačiū“. Bet tai yra viskas. Jūsų kalba yra labai sudėtinga, net sunku suprasti, kada baigiasi žodžiai. Kita vertus, mano prioritetas – išmokti geriau kalbėti angliškai, o jau po to pradėsiu mokytis lietuvių kalbos“, – pažadėjo M.Traore.

Pasak M.Traore, nors kol kas ir neturėjo progos pasivaikščioti po miestą, bet Vilnius jam palieka gerą įspūdį. „Lietuvoje esu tiek kelias savaites, o Vilnių daugiausiai teko matyti tik pro automobilio langą. Bet prieš atvykstant daug skaičiau apie miestą, žinau, kad čia yra daug gerų restoranų, gražus senamiestis, įdomi architektūra. Iš komandos draugų girdėjau, kad atšilus orams visas Vilnius sužaliuos, tada bus labai gražu. Neabejoju, kad čia man tikrai patiks“, – atviravo M.Traore.

Futbolininkas teigė, kad artimiausiu metu ketina į Vilnių atsivežti ir savo gausią šeimą – žmoną ir tris vaikus. „Kol kas šeima yra likusi Nicoje, bet nekantriai laukiu, kol jie atvyks į Vilnių. Neabejoju, kad jiems čia tikrai patiks. Šiuo metu ieškome erdvaus buto, kuriame užtektų vietos mano mažiesiems. Turiu tris vaikus, kurių be galo pasiilgstu, nors kiekvieną dieną bendraujame telefonu. Iš tiesų, daug geriau, kai šeima yra šalia“, – pasakojo M.Traore.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių