Vilniaus „Žalgirio“ gretose – Lietuvos rinktinės gynėjas M. Žaliūkas

  • Teksto dydis:

Šią savaitę praretėjus Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkų gretoms klubas nusprendė sutvirtinti savo gynybines pozicijas. Trečiadienį prie komandos prisijungė patyręs Lietuvos rinktinės žaidėjas Marius Žaliūkas.

Pasak sostinės klubo, gynėjas, kuris didžiąją savo karjeros dalį praleido rungtyniaudamas Škotijos aukščiausioje lygoje, su žalgiriečiais treniravosi jau kurį laiką, o trečiadienį suraitė parašą ant oficialios sutarties.

„Marių pažįstu jau labai seniai, su juo teko dirbti dar Edinburgo „Hearts“ klube. Atsiradus pasiūlymui dėl G. Freidgeimo, jį pakeisti norėjome Lietuvos rinktinės futbolininku, todėl M. Žaliūkas buvo mūsų pagrindinis pasirinkimas. Jis jau dvi savaites sportavo su žalgiriečiais, tačiau laukėme, kada bus sutvarkyti visi formalumai dėl Georgo persikėlimo. Labai džiaugiamės dėl Mariaus pasirinkimo, nes Lietuvoje nėra daug aukšto futbolo lygio mačiusių ir ragavusių gynėjų. Tikiu, kad jis taps solidžiu pastiprinimu mūsų komandai. Manau, kad turėsime labai stiprią centro gynėjų grandį, kurioje žaidėjai turės stipriai konkuruoti dėl vietos startinėje sudėtyje“, - sakė klubo sporto direktorius Mindaugas Nikoličius.

32-ejų metų futbolininkas savo karjerą pradėjo Kaune, kur iš pradžių atstovavo „Inkarui“, o vėliau persikėlė į FBK „Kauną“. Nuo 2006 metų jis buvo skolinamas Edinburgo „Hearts“ ekipai, į kurią galutinai persikėlė 2010-aisiais. Per 8 šiame klube praleistus metus M. Žaliūkas žaidė net 301-iose rungtynėse, per kurias pasižymėjo 18 įvarčių.

Vėliau gynėjas prisijungė prie antros pagal pajėgumą Anglijos lygos „Leeds United“ klubo, o nuo 2014-ųjų atstovavo daugkartiniam Škotijos čempionui – Glazgo „Rangers“. Per savo karjerą M. Žaliūkas yra po kartą tapęs Lietuvos A lygos čempionu (2006 m. su FBK „Kaunu), LFF taurės nugalėtoju (2005 m. su FBK „Kaunu“) ir Škotijos futbolo taurės laimėtoju (2012 m. su Edinburgo „Hearts“).

Naujasis Vilniaus „Žalgirio“ narys nuo 2006 metų atstovauja ir Lietuvos rinktinei, kurios gretose yra sužaidęs 29 rungtynes.

Nuo praėjusių metų rugpjūčio jokiam klubui neatstovavęs M. Žaliūkas Vilniaus „Žalgiryje“ vilkės 26-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių