Vilniaus „Žalgirio“ bendruomenė auga

FK „Žalgiris“ direktorė Vilma Venslovaitienė LFF stadione susirinkusiems žurnalistams pristatė jau keleri metai nesikeičiančius planus – A lygos čempionų ir LFF taurės laimėtojų titulų apgynimas. Pastarasis pasiekimas „Žalgirio“ vardą įrašytų į šalies futbolo istoriją – taurė būtų iškovota keturis kartus iš eilės. Be to, pasikeitus formatui, kitąmet teks kovoti ir dėl LFF Super taurės.

Aukšti tikslai keliami ir klubo jaunimui. I-oje lygoje žaidžianti jaunimo komanda „Žalgirietis“ šiemet bus pervadinta į Vilniaus FK „Žalgiris B“.

„Ji turi būti pirmajame trejetuke. Tai – būsima pamaina dabartiniams žaidėjams, todėl jie privalo turėti nugalėtojo mentalitetą. Dar dvi mūsų komandos žaidžia Elitinėje lygoje. Norime suformuoti ir darželinukų grupes apimančią futbolininkų ruošimo piramidę“, – jaunimo svarbą klubui akcentavo V. Venslovaitienė.

Pasak klubo direktorės, tai investicija ne tik į klubą, bet ir į bendruomenę. Sudarydamas sąlygas vaikams sportuoti ir rodydamas gerą pavyzdį, FK „Žalgiris“ juos atitraukia ne tik nuo žalingų, pavojingų įpročių, bet ir skatina užsiimti aktyvia veikla.

Gerėjanti klubo treniruočių bazė

FK „Žalgiris“ žaidžia ne tik viename geriausių stadionų Lietuvoje, bet nuo rugsėjo 1-osios turėtų pradėti treniruotis naujoje treniruočių bazėje. Tai bus 500 vietų stadionas su FIFA dviejų žvaigždučių kokybės standarto dirbtine danga. Planai ypač realūs – kartu su „Senvagės“ mokykla besidalinamame stadione dabar jau yra atlikta pusė darbų.

Gegužės mėnesį turėtų būti skelbiamas konkursas statyti daugiafunkcinį kompleksą. Visus metus turinčiame veikti objekte vietos atsiras ir futbolui.

Finansinis klubo pajėgumas turėtų išlikti panašus – apie 1,74 milijonus eurų. Tiesa tai lems ne vienas faktorius.

„Biudžetas priklauso nuo to, kaip toli žengsime Europos turnyruose – tai daro įtaką ir išlaidoms, ir pajamoms. Savivaldybės parama sudaro pusę mūsų biudžeto – be jos situacija būtų visiškai kitokia“, – FK „Žalgiris“ finansinę padėtį pristatė V. Venslovaitienė.

Ši parama buvo numatyta trejiems metams ir baigiasi būtent šiemet, kai sekmadienį įvyks savivaldybių rinkimai. Klubo Garbės prezidentas, Vilniaus meras Artūras Zuokas teigė, kad nepriklausomai nuo rinkimų rezultatų, parama privalo išlikti: „Nėra gerai, kai ką nors pradedi ir sustoji. Savivaldybės sprendimas remti FK „Žalgiris“ yra teisingas, bet žiūrint į kitas savivaldybes proporcingai, mūsų parama yra gal net per maža.“

Situacija žymiai pasikeistų patekus į tarptautinio turnyro grupių etapą. Vien patekimas į Europos lygos grupių etapą komandai garantuotų 1,3 mln. eurų, kurie papildytų klubo biudžetą.

Savivaldybės indėlis

Per metus FK „Žalgiris“ sumoka 203 tūkstančių eurų gyventojų pajamų mokesčio, tačiau savivaldybės dėka šie pinigai grįžta atgal į klubo sąskaitą. Toks Vilniaus tarybo sprendimas galioja visiems tarptautiniuose turnyruose dalyvaujantiems Vilniuje įsikūrusiems klubams.

„Norime, kad FK „Žalgiris“ skatintų sporto turizmą ir garsintų miesto vardą. Tai – pasiteisinusi investicija“, – džiugiai sostinės viziją pristatė A. Zuokas.

Vilniaus meras taip pat pristatė miesto klubų bendradarbiavimo idėją – lėšos, organizuojant keliones, bilietų platinimą, pasiūlymus rėmėjams galėtų būti paskirstytos daug efektyviau.

Spaudos konferencijoje taip pat buvo pristatytas ir naujasis klubo rėmėjas – atliekų tvarkymo įmonė „VSA Vilnius“, kuriai atstovavo direktorė Jurgita Petrauskienė.

„Susitarėme nesunkiai, nes mus vienija bendras šūkis – „už švarų sportą“. Skaidrūs santykiai reikalingi visose sporto šakose“, – teigė J. Petrauskienė.

Ji pakvietė kitas Vilniaus įmones taip pat bendradarbiauti su miesto vardą garsinančiu klubu.

Klubo vardo klausimas

Daug diskusijų sukėlęs krepšinio klubo Kauno „Žalgiris“ sprendimas savo vardą suteikti futbolo klubui Kauno „Spyris“ nebuvo pamirštas ir spaudos konferencijoje.

Vilniaus FK „Žalgiris“ klubo direktorė Vilma Venslovaitienė pristatė klubo poziciją, kad dviejų klubų tokiu pačiu pavadinimu viename čempionate būti negali: „Mūsų ženklas yra registruotas ir senesnis už jų turimą žymenį, kurį ir norėjo perimti „Spyris“. Lietuvos sporto istorijoje priimta, kad Kauno „Žalgiris“ yra krepšinis, Vilniaus „Žalgiris“ – futbolas. Tai turime puoselėti ir mylėti.“

Tą minėjo ir klubo Garbės prezidentas Artūras Zuokas: „Kauno vadovams reikėtų galvoti apie konfliktų ir dviprasmybių nekeliančius sprendimus. Sprendimas „Spyrį“ pervadinti „Žalgiriu“ yra keistas. Ypač, kai Kaune egzistuoja tokie savo istoriją turintys klubai kaip „FBK Kaunas“, „Stumbras“ ir „Inkaras“.“

Naujasis "Žalgirio" sezonas prasideda jau kovo 2 dieną, kai Vilniuje bus žaidžiamos rungtynės su Utenos "Utenio" komanda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių