Vieni repetuoja, kiti dar laukia

Nors iki oficialaus futbolo sezono starto lieka dar geras mėnuo, Kauno klubai jau gyvena artėjančiais startais. Tiesa, 2017-uosius kauniečiai pasitinka smarkiai pasikeitę.

Kauno „Stumbro“ ekipa, pernai A lygoje užėmusi  sau rekordinę 5-ąją vietą, šiemet į mūšius neskuba. Kauniečiai pranešė, jog oficialų pasirengimą sezonui pradės gerokai vėliau už daugumą konkurentų - tik vasario pradžioje. Tiesa, ekipos sudėties komplektavimo darbai vyksta intensyviai.

„Stumbro“ komandą neseniai papildė trys žaidėjai iš Ganos – Benjaminas Boatengas, Benjaminas Terry ir Dennisas Nyarko. Jie turėtų pakeisti didelę įtaką žaidimui dariusius saugus Nerijų Mačiulį ir Cristianą Alexą. Pirmasis, atsisveikinęs su Kaunu, persikėlė į A lygos naujoką Kazlų Rūdos „Šilą“. Legionierius iš Brazilijos C.Alexas mėgina įsitvirtinti bronzos medalių laimėtojos Marijampolės „Sūduvos“ gretose.

Tobulinasi Portugalijoje

Portugalo Mariano Barreto valdomoje bei treniruojamoje komandoje nebus ir pernai „Stumbro“ marškinėliais vilkėjusių rusų Pavelo Kotovo ir Maksimo Jermakovo, taip pat saugo iš Nigerijos Kennedy Eriba bei perspektyvaus lietuvio Mato Radžiukyno.

„Stumbro“ vadovai pareiškė nedarysią kliūčių ir Lietuvos pilietybę turinčio vartininko iš Australijos Evano Alexandrovo-Ridley bei italo Giorgio Russo išėjimui, jei šie sulauks juos tenkinančio pasiūlymo.

Net keturi komandos futbolininkai: Vilius Armalas, Vilius Armanavičius, Donatas Konikas ir saugas iš Etiopijos Sofoniyas Mekuanentas Asres šiuo metu yra išvykę į Portugaliją, kur treniruojasi su šios šalies aukščiausios lygos klubais „Maritimo“ ir Setubalio „Vitoria“. Jie prie „Stumbro“ prisidės pasiruošimo pradžioje. Kauno klubo puolėjas iš Prancūzijos Alexandre Kore Ispanijoje dalyvauja Maskvos „Lokomotiv“ klubo peržiūroje.

Repeticija su prizininkais

Tuo tarpu pernai A lygoje paskutinis, 8-as likęs „Kauno Žalgiris“ šiemet turėtų startuoti jau žemesnėje – LFF pirmojoje lygoje. Kauniečiai jau ne tik treniruojasi, bet ir spėjo sužaisti pirmąsias kontrolines rungtynes. Sekmadienį Marijampolėje žalgiriečiai po atkaklios kovos 0:1 nusileido „Sūduvos“ ekipai. Mačo baigtį nulėmė vienintelis Pauliaus Janušausko įvartis 84-ąją min. Tiesa, svečiai turėjo ir progą išlyginti rezultatą, tačiau ja nepasinaudojo.

Naujuoju „Kauno Žalgirio“ treneriu tapusio Vitalijaus Stankevičiaus teigimu, žalgiriečiai parengiamuoju laikotarpiu sąmoningai renkasi pajėgius varžovus.

„Su pirmosios lygos komandomis prisižaisime ir sezono metu, bet jauniems mūsų vaikinams naudingiau išmėginti jėgas su A lygos komandomis. Jiems reikia dar daug ko mokytis, o žaidžiant su tokio lygio oponentais galima pasisemti vertingos patirties“, - aiškino V.Stankevičius.

Jaunimas nenuvylė

Pernai pirmosios lygos klubą Kėdainių „Nevėžis“ treniravęs kaunietis liko patenkintas komandos veiksmais, juolab, kad ji dar gerokai patobulins savo sportinę formą per ilgą pasirengimo laikotarpį.

Žalgiriečiai Marijampolėje pasirodė išlaikę pagrindinę ekipos sudėtį, tačiau netrūko ir naujų veidų. Kaune liko pagrindiniai saugai Karolis Šilkaitis bei Tomas Bučma, gynybos veteranas Ignas Dedura, grįžo klubo auklėtinis Lukas Sendžikas. Vis dėlto kauniečiai neteko pagrindinio vartininko Deivido Mikelionio, persikėlusio į Klaipėdos „Atlantą“, puolėjo Andriaus Veličkos, baigusio karjerą, saugo Karolio Gvildžio, perėjusio į tėvo Dariaus Gvildžio treniruojamą pirmosios lygos Alytaus „Dainavos“ ekipą. Su komanda atsisveikino ir gynėjas Marius Miškinis, abu legionieriai iš Baltarusijos.

Išvykusius žaidėjus pakeis „Kauno Žalgirio“ antrajai komandai atstovavę jaunuoliai. Kaune laimę bando ir gynėjas iš Gruzijos.

„Per mačą „Sūduva“ kiekvienam kėliniui išleido du lygiavertes ir gero lygio sudėtis (marijampoliečių gretose žibėjo ir vienas pernykščių „Atlanto“ lyderių Ovidijus Verbickas, jonavietis Dominykas Galkevičius). Mes remiamės jaunais vaikinais, kurių dažnam 18 – 19 metų. Tad džiaugiuosi, kad jie, nors ir kartais klydo, nesutriko bei įrodė, kad turime visai perspektyvų kolektyvą“, - pabrėžė V.Stankevičius.

Artimiausias kontrolines rungtynes žalgiriečiai žais sausio 21 d. Nacionalinės futbolo akademijos stadione Kaune su Kazlų Rūdos „Šilu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aivaras

aivaras portretas
tai ar sausio 21 ar 28 dienomis kontruolines varzybos
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių