„Vėtros“ bronzinės viltys sutelktos į dvikovą su „Kaunu“

Jau žinomi tiek Lietuvos čempionai, tiek sidabro medalių laimėtojai, tačiau intriga A lygoje išlieka. Tik po paskutiniojo turo paaiškės, kuri komanda pasidabins bronzos medaliais. Kol kas arčiau šio tikslo yra Marijampolės "Sūduva", tačiau trečią vietą gali pasiglemžti ir Vilniaus "Vėtra", kurios trečiadienį laukia labai svarbios iš 18-ojo turo atkeltos rungtynės su čempionų titulo apginti nesugebėjusiu "Kaunu".

"Vėtra" nuo trečioje vietoje esančios "Sūduvos" atsilieka trimis taškais, tačiau tą deficitą gali panaikinti pergale rungtynėse prieš "Kauną". Būtent šis susitikimas ir vadinamas lemiamu, sprendžiant bronzos medalių likimą.

Nugalėjusi "Vėtra" ne tik pasivytų "Sūduvą" pagal taškus, bet lentelėje net ir aplenktų dėl geresnio tarpusavio rungtynių santykio. Kitu atveju, paskutiniame čempionato ture "Sūduvai" užtektų pergalės svečiuose prieš motyvaciją jau praradusį Vilniaus "Žalgirį".
"Vėtrai" liko susitikimas su taip pat didelių tikslų nebeturinčiu Klaipėdos "Atlantu", kurį dar gali dominti nebent galimybė aplenkti "Žalgirį" ir užimti garbingesnę penktąją vietą. Tad abiejų kandidatų į bronzos medalius laukia beveik vienodas finišas. Lieka tik klausimas, kuri komanda turės pranašumą.

"Vėtros" strategas Virginijus Liubšys be užuolankų kalbėjo, kad mačas su "Kaunu" - itin svarbus: "Galvoju, kad rungtynės Kaune bus "Vėtros" metų rungtynės. Galbūt jos nebūtų tokios ypatingai svarbios, jeigu mums visko nebūtų sugadinęs "Žalgiris". Dėl to, kad pralaimėjome tą dvikovą, būtinai turime nugalėti šį kartą".

Netikėta nesėkmė Vilniaus derbyje prieš pusantros savaitės buvo rimtas psichologinis smūgis "Vėtrai", po kurio daugelis jau "nurašė" komandą kovoje dėl bronzos. Tačiau paskutiniame ture iškovota pergalė prieš "Šiaulius" ir "Sūduvos" nesėkmė atgaivino vilniečių viltis dar pasikauti dėl prizinės vietos.

"Pripažinsiu - po rungtynių su "Žalgiriu" komandoje tikrai buvo psichologinė duobė. Atrodė, jog tikslas arti, ir staiga jis taip nutolo po pralaimėjimo, kurio tikrai nesitikėjome. Dabar, po pergalės prieš "Šiaulius", tas tikslas vėl neatrodo nepasiekiamas. Lyg ir vėl viskas mūsų rankose, bet aišku tam būtina laimėti prieš tokią galingą komandą, kokią turi kauniečiai", - dėstė V.Liubšys.

Pasak patyrusio trenerio, tai padaryti tikrai nebus lengva: "Bent jau šiemet "Kaunas" visada siekia pergalės. Nesvarbu kokios rungtynės, koks turnyras ir kiek jam iš to naudos turnyro lentelėje. Todėl nemanau, kad dėl to, jog "Kauno" vieta aiški, mums bus lengviau. Galbūt gali būti lengviau psichologiškai. Bet sakyti, kad šiuo metu "Kauną" įveikti lengva, tikrai negalima. Kas mums gali atnešti pergalę? Maksimalus atsidavimas, didelis noras laimėti ir truputis sėkmės".

Pačiam "Kaunui" dvikova su "Vėtra" - jau tik garbės reikalas, tačiau šalies vicečempionai neturėtų lengvai dalinti taškų. Tuo jau praėjusiame ture įsitikino "Sūduva", namuose turėjusi pripažinti ne stipriausios sudėties kauniečių pranašumą rezultatu 1-2.

Kauno ekipos strategas Andrejus Zygmantovičius pripažino, kad duos kai kuriems žaidėjams atsivėpti, bet taip pat tikino, jog ir kiti jo auklėtiniai yra pajėgūs iškovoti pergalę.

"Išleisime į aikštę tuos, kurie gali žaisti, ir žais su tikslu nugalėti. Žais stipriausia sudėtis, o kiek joje bus jaunimo, nuspręsime po treniruotės. Nors mūsų šiemet užimta vieta jau paaiškėjo, kiekvienos rungtynės "Kaunui" yra principo reikalas", - tvirtino baltarusis.

"Aišku, turime sergančių ir traumuotų žaidėjų. Nors kai kurie nesunkiai susižeidę, leisti į aikštę jų nėra reikalo - vis dėlto, sezonas baigiasi, tad neverta iš žmonių reikalauti persistengti. Be jų vis tiek bus komanda, kuri išeis į aikštę pasiruošusi laimėti prieš "Vėtros" ekipą", - aiškino A.Zygmantovičius.

Kauniečių gretose nebus dviejų rungtynių diskvalifikacija už raudoną kortelę nubausto Dainiaus Kunevičiaus ir Akakio Chubutijos, kuris nežais dėl surinktų geltonų kortelių. "Vėtros" ekipai vėl galės padėti du susitikimus praleidęs gynėjas Algis Jankauskas.


Šiame straipsnyje: futbolasvėtraFBK Kaunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių