Velsas sutriuškino Rusijos futbolininkus ir žengė į aštuntfinalį

  • Teksto dydis:

Europos futbolo čempionate įvyko lemiama B grupės dvikova. "Municipal" stadione paskutinėse grupės rungtynėse susigrumė Rusijos ir Velso rinktinės. Velsas rezultatu 3-0 sutriuškino beviltiškai žaidusius rusus ir ne tik užsitikrino vietą aštuntfinalyje, bet ir B grupėje liko pirmoje vietoje.

Nuo pat pirmų minučių komandos buvo itin aktyvios. Jau 1-ąją minutę Garethas Bale‘as spurtavo dešiniuoju krašto ir atliko pavojingą smūgį į Igorio Akinfeevo ginamus vartus, nors prieš tai pavojingą perdavimą į baudos aikštelę buvo atlikę rusai.

Kiek vėliau iniciatyvą su kamuoliu perėmė Velso rinktinės futbolininkai. Ilgai laukti dominavusio Velso įvarčio neprireikė – 11-ąją minutę po puikaus Joe Alleno perdavimo vienas prieš vartininką atsidūręs Aaronas Ramsey perkėlė kamuolį per pastarąjį ir valai įgijo pranašumą.

Velso rinktinė ir toliau demonstravo solidesnį žaidimą. 20-ąją minutę po puikaus Garetho Bale‘o perdavimo į baudos aikštelę be priežiūros įkirtęs krašto gynėjas Neilas Tayloras antru bandymu pasiuntė kamuolį į vartų tinklą ir Velsas įgijo dviejų įvarčių pranašumą.

26-ąją minutę puikią progą sušvelninti atsilikimą turėjo Rusijos rinktinės puolėjas Artemas Dzyuba, tačiau po varžovų gynėjų klaidos jam nepavyko pergudrauti vartininko, kuris sėkmingai reagavo į ruso šūvį.

Vos po kelių minučių Velsas galėjo pradėti varžovų triuškinimą. Per visą aikštę pasileidęs G. Bale‘as prieš baudos aikštelę atliko tikslų perdavimą puolėjui Same Vokesui, tačiau šiam nepavyko nuginkluoti patikimai šiame epizode sužaidusio I. Akinfeevo.

Per likusį pirmojo kėlinio laiką ilgiau su kamuoliu buvo rusai, tačiau sukurti pavojingų progų jiems nepavyko. Velsas savų progų dar turėjo, bet rezultatas nepakito ir Chriso Colemano auklėtiniai į rūbinę nužygiavo dviejų įvarčių pranašumu.

Antrąjį kėlinį Rusijos futbolininkai ryžtingai pradėti nesiruošė – keitimas buvo atliktas tik vidurio gynėjo pozicijoje. Valų atakos nuo pirmųjų antrojo kėlinio minučių buvo aktyvios, o daugiausiai bėdų priekyje rusams kėlė tas pats G. Bale‘as.

Pasiekti greito įvarčio antrajame kėlinyje nei vienai komandai nepavyko, tačiau ryškų pranašumą pagal sukurtas progas ir šio kėlinio pradžioje turėjo G. Bale‘o vedami valai.

Vis dėlto 67-ąją minutę Velso rinktinė pasiekė ir savo trečiąjį įvartį. Po puikaus A. Ramsey perdavimo vėl vienas prieš vieną likęs G. Bale‘as nuginklavo Rusijos rinktinės vartininką ir su 3 tiksliais smūgiais tapo rezultatyviausiu šiame čempionate.

85-ąją minutę gerą progą pelnyti garbės įvartį turėjo rusų puolėjas A. Dzyuba, tačiau šis slysdamas po komandos draugo perdavimo nesugebėjo atlikti tikslaus smūgio į vartų plotą.

Likęs laikas netrukus prabėgo ir Velsas šventė pergalę rezultatu 3-0. Po Slovakijos – Anglijos lygiųjų valai grupėje liko pirmoje vietoje ir aštuntfinalyje turėtų sulaukti palankesnio varžovo. Velsui šis Europos čempionatas yra debiutinis.

Rusija 0 - 3 Velsas

11' [0 - 1] A. Ramsey

20' [0 - 2] N. Taylor

67' [0 - 3] G. Bale



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių