Vartininką iš Brazilijos Kaune pakeis jo tėvynainis

Lietuvos salės futbolo čempionate prasidėjo antrasis ratas. Dar vieną įtikinamą pergalę A lygoje įsirašė pirmenybių lyderis Kauno „Vytis“. Tiesa, kauniečiai atsisveikino su savo pagrindiniu vartininku iš Brazilijos Abneriu Targino.

Visose A lygos čempionato rungtynėse nuo šio sezono pradžios Kauno komandos spalvas gynęs 21 metų vartininkas pasirašė sutartį su Brazilijos elitinės salės futbolo lygos – LNF (Liga Nacional de Futsal) klubu CAD „Poker“ iš Gvarapuavos.

„ A.Targino į Lietuvą atvyko iš regioninės Brazlijos lygos. Sėkmingas pasirodymas mūsų klube jam padėjo pakilti net keliais laipteliais aukštyn ir patekti į savo šalies aukščiausią lygą, - sakė „Vyčio“ klubo vadovas Darius Gurskis. - Džiaugiamės jo progresu, tačiau galvojame kuo pakeisti patikimai besigynusį vartininką. Jau artimiausiu metu ekipą papildys jo kolega iš Brazilijos. Šis žaidėjas turėtų būti panašaus lygio, tiesa, geriau žaidžiantis kojomis. Tad jis suteiks mums įvairovės ir atakoje, galės prisidėti prie antpuolių kaip aikštės žaidėjas“.

Atsisveikinimo su A.Targino mače kauniečiai Sporto halėje net 9:2 sutriuškino Mažeikių VIP komandą. Nugalėtojams po du įvarčius pelnė A.Costa ir Aurinas Ivaškevičius, po vieną taiklų spyrį pridėjo G.Delmiro, K.Fereira, T.Brandao, Rolandas Leščius ir Jurijus Jeremejevas. Pastarasis 26 metų Lietuvos rinktinės narys jau apsiprato „Vyčio“ kolektyve, į kurį neseniai persikėlė iš Radviliškio „Lokomotyvo“.

Pasak D.Gurskio, nors rezultatas ir triuškinamas, pergalė iškovota nelengvai. Jau 4 minutę šeimininkai ėmė pirmauti po Alexandre Costa įvarčio, o po keturių minučių rezultatą padvigubino Genigle Delmiro. Tačiau svečiai atsikirto – 13 minutę Marius Šluta sušvelnino atsilikimą, bet džiaugsmas trūko neilgai. A.Ivaškevičius netrukus „Vyčiui“ pelnė dar vieną įvartį, o 18 minutę pasižymėjo J.Jeremejevas pelnė debiutinį įvartį naujoje komandoje. Vėliau „Vyčio“ treneris Mindaugas Grigalevičius jau galėjo ekperimentuoti sudėtimi bei taktinėmis schemomis. Po šio laimėjimo kauniečiai turi 23 taškus. Tiesa, lyderiams į nugarą kvėpuoja čempionės titulą ginanti Panevėžio „Baltija“.

Artimiausias rungtynes „Vytis“ žais vasario 11 d. 12 val. prieš lygos autsaiderį Kauno „Arsenalą“. Pastaroji ekipa Lietuvos salės futbolo taurės turnyre peržengė antrojo etapo barjerą. „Arsenalas“ 5:3 įveikė kitą Kauno komandą „Antakalnio Parkas“. Iš viso taurės turnyre dalyvauja 32 ekipos. Trečiajame etape į varžybas įsijungs 8 aukščiausiai reitinguojamos A lygos komandos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių