Vaikų turnyre triumfavo kauniečiai

Rugsėjo 1-ąją Kauno futbolo mokykla „Tauras“ pasitiko ne tik šventiškai, bet ir sportiškai. Kauniečiai savo aikštyne Neries krantinėje surengė turnyrą „Neodenta CUP“. Nors šeimininkai buvo svetingi, tačiau pagrindinio trofėjaus jie neatidavė.

„Buvo graži šventė. Apie du šimtai vaikų ir jų tėveliai turėjo kuo pasidžiaugti. Juolab, kad buvo nugalėtojai ir prizininkai, o pralaimėjusiųjų nebuvo. Rėmėjų dėka, vieni vaikai gavo komandinius prizus, kiti asmeninius, tačiau visi – geras emocijas ir paskatinimą tobulėti“, - pasakojo Futbolo mokyklos direktorius Laimis Bičkauskas.

2004 metais gimusių vaikų turnyre varžėsi 8 komandos iš visos Lietuvos: Kauno futbolo komanda FM „Tauras I“, Kauno futbolo mokykla FM „Tauras II“, Šiaulių Futbolo akademijos ekipa, Jonavos Kūno kultūros ir sporto centro ekipa, Vilniaus „Žalgirietis“, Vilkaviškio SC, Panevėžio futbolo akademijos komanda, Vilniaus futbolo mokykla.

Pasak organizatorių, „Neodenta Cup“ turnyras pirmiausia buvo svarbus socialiniu aspektu - siekiant didinti vaikų fizinį aktyvumą, o tai yra vienas iš svarbiausių veiksnių, darantis teigiamą įtaką vaiko sveikatai. Sportuojantys vaikai neretai geriau mokosi, pasižymi aukštesne saviverte.

Vis dėlto neliko pamiršti ir sportiniai aspektai. O jie buvo palankūs jauniesiems Kauno futbolininkams. Pirmąją vietą iškovojo ir „Neodenta“ taurę iškėlė „Tauras I“ komanda, treniruojama Audriaus Statkevičiaus. Kauniečiai aplenkė išties pajėgius svečius iš sostinės. Antrąją vietą užėmė „Žalgirietis FA“ ekipa, trečiąją  iškovojo „Vilnius FM“.

Šioje amžiaus grupėje geriausiu turnyro vartininku buvo pripažintas Rimvydas Kirejevas. Geriausio gynėjo prizas atiteko Aurimui Jurkevičiui, geriausio saugo nominacijoje nugalėjo Joris Augustaitis, o varžovų vartams pavojingiausiai grasino geriausiu pripažintas puolėjas Emil Andriuškevič.

„Mūsų vaikai įrodė, kad šioje amžiaus grupėje Kaunas turi tvirtas pozicijas. Žinoma, rezultatai šioje amžiaus grupėje nėra svarbiausia, tačiau berniukams pergalės suteikė daug džiaugsmo. O mes, specialistai, galėjome pasidairyti naujų talentų, įvertinti kokia pamaina auga kitų miestų ekipose“, - pasakojo L.Bičkauskas.

Šio vairininko vadovaujami Kauno futbolo mokyklos auklėtiniai sudaro „Kauno Žalgirio“ ekipos pagrindą ir rungtyniauja aukščiausioje Lietuvos futbolo lygoje. Jaunesni „Tauro“ auklėtiniai semiasi patirties Lietuvos futbolo federacijos pirmojoje lygoje, vilkėdami „Hegelmann Litauen“ komandos marškinėliais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių