V. Liubšys: „Daugava“ vadovai nepriekaištauja, kad klube daug lietuvių

Šiemet iš užsienio futbolo komandų pati lietuviškiausia – Rygos „Daugava“. Ją treniruoja Virginijus Liubšys, jo asistentu dirba Tomas Ražanauskas, o ekipos marškinėlius vilki net šeši lietuviai.

-  Jūsų treniruojama Rygos „Daugava‘“ per penkerias rungtynes iškovojo tris pergales ir du kartus sužaidė lygiosiomis.  Ar sezono pradžia atitiko lūkesčius? – paklausėme V. Liubšio.

- Manau, taip. Mes kol kas iš labai stiprių varžovų nežaidėmė tik su Ventspilio „Ventspils“ komanda. Galima sakyti, kad čempionato pradžia džiugina. Gal sektųsi dar geriau, bet buvo traumuoti Dominykas Galkevičius, Tomas Tamošauskas, Ernestas Veliulis. Visi jie jau treniruojasi, tad komandai netrukus bus lengviau.

- Ekipai atstovauja net šeši lietuviai: gynėjai Linas Klimavičius, Valdemaras Borovskis, saugai Mantas Savėnas, Tomas Tamošauskas, Dominykas Galkevičius ir Ernestas Veliulis. Ar klubo vadovai neprieštaravo, kad komandoje žaistų tiek daug Lietuvos futbolininkų?

- Neišgirdau dėl to jokių priekaištų. Visus šiuos futbolininkus pažinojau, su jais teko dirbti, todėl man gerai žinomos minėtų žaidėjų galimybės. Klubo vadovai tai suprato ir pritarė tokiam pasirinkimui. Komandos rezultatai kol kas geri.

- Dėl kelintos vietos „Daugava“ pajėgi kovoti Latvijos čempionate?

- Kol kas negaliu atsakyti į šį klausimą. Jei vis žaidėjai išliks ir bus sveiki, galėsime pasiekti gerų rezultatų. Dabar norime sėkmingai sužaisti Latvijos futbolo taurės pusfinalyje su Liepojos „Metalurgs“ ir iškopti į finalą. Tai mums labai svarbu.

- Kokius tikslus šį sezoną komandai iškėlė klubo vadovai?

- Su klubo vadovais kalbėjomės, bet konkrečių tikslų jie dar neiškėlė. Po pirmojo čempionato rato žinosime, ko iš mūsų tikimasi, kokios viltys puoselėjamos. Iki tol reikia pamatyti, koks visų pirmenybėse dalyvaujančių ekipų pajėgumas.

- Ar jau galėtumėte palyginti Lietuvos ir Latvijos futbolo čempionatų lygį?

- Žaidžiame puikiose dirbtinėse aikštėse, Lietuvoje tokia gal tik Vilniuje yra. Kai pradėsime rungtyniauti ant žaliosios vejos, viskas bus aiškiau. Tačiau galiu pasakyti, kad Latvijoje yra net šešios vienodo meistriškumo komandos.

- Tačiau žiūrovų į rungtynes daugiau susirenka Lietuvoje?

- Liepojoje, Ventspilyje, Daugpilyje pasižiūrėti rungtynių ateina daug futbolo aistruolių, tačiau Rygoje žiūrovų būna mažai. Lietuvoje stadionuose lankosi daugiau žmonių.

- Kur daugiau pajėgesnių legionierių – mūsų šalyje ar Latvijoje?

- Sunku palyginti. Mano nuomone, Marijampolės „Sūduva“ turi gerą legionierių Rafaelį Ledesmą,  Vilniaus „Žalgiryje“ meistriškumu išsiskiria lenkai Jakubas Wilkas ir Kamilis Bilinskis. Latvijoje pajėgesnių užsieniečių turbūt daugiau. Daugpilio „Daugava“ komandai atstovauja keturi geri legionieriai, Jūrmalos „Sartaks“ kolumbiečiai neblogo lygio, „Ventspils“ turi stiprių užsienio futbolininkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaucikas

Kaucikas portretas
Galetui dar 5 lietuvius paimti ir Latvijos cempionata reiketu vadinti atviromis Latvijos pirmenybemis.

Mauzeris

Mauzeris portretas
Gera mintis
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių