UEFA grasina diskvalifikuoti Rusiją ir Angliją, jeigu tęsis aistruolių smurtas

  • Teksto dydis:

Europos futbolo federacija (UEFA) sekmadienį pareiškė, kad Rusija ir Anglija gali būti pašalintos iš Europos čempionato finalo, jeigu šių komandų aistruoliai toliau smurtaus.

UEFA vykdomasis komitetas paskelbė viešą "perspėjimą" savo pranešime, kuriame kalba apie "pasibjaurėjimą smurtiniais susirėmimais, vykusiais Marselio mieste" šį savaitgalį.

Tyrimų komitetas paskirs bausmę už netinkamą žiūrovų elgesį per šeštadienį vykusias rungtynes, bet vykdomasis komitetas "nedels paskelbti papildomas sankcijas Futbolo asociacijai (FA) ir Rusijos futbolo sąjungai (RFU), įskaitant atitinkamų komandų potencialią diskvalifikaciją šiame turnyre, jeigu toks smurtas pasikartos".

Dešimtys žmonių buvo sužeisti per susirėmimus, tris dienas vykusius Marselyje ir stadione "Stade Velodrome" šeštadienį įvykusių Anglijos ir Rusijos komandų rungtynių, kurios baigėsi lygiosiomis (1:1).

UEFA anksčiau apkaltino Rusiją dėl netinkamo aistruolių elgesio, susijusio su tais neramumais.

Rusija buvo apkaltinta dėl žiūrovų smurto, rasistinio elgesio ir fejerverkų leidimo.

UEFA tyrimo išvados ir sankcijos turėtų būti paskelbtos antradienį.

Kitos Rusijos rinktinės rungtynes su Slovakija vyks trečiadienį Prancūzijos šiauriniame Lilio mieste. Anglijos kitos B grupės rungtynės prieš Velso vienuolikę vyks ketvirtadienį netoliese esančiame Lanso mieste. Prancūzijos pareigūnai tą mačą laiko didesnės rizikos renginiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių