Treneris iš Šiaurės Airijos: įgavome pasitikėjimo

Treneris iš Šiaurės Airijos Johnatanas McKinstry pratęsė savo sėkmingų pasirodymų seriją, drauge padėdamas „Kauno Žalgirio“ ekipai sprukti iš A lygos lentelės dugno. Lygiosiomis 1:1 pasibaigęs žalgiriečių derbis nudžiugino tik aikštės šeimininkus.

1:1 sužaidę „Kauno Žalgirio“ ir Vilniaus „Žalgirio“ klubai savo pozicijų A lygos turnyro lentelėje nepakeitė. Vieni su 42 taškais liko priekyje, o kiti su 13 dugne. Tačiau lygiosiomis kur kas labiau džiaugėsi autsaideriai kauniečiai.

„Tai labai geras rezultatas. Mums tai tarsi aukso taškai, nes nemanau, kad daug lygos komandų atims taškų iš lyderio“, - po mačo su šalies čempionais teigė J.McKinstry.

Pasak vairininko, tikra taškų vertė paaiškės čempionato finišo tiesiojoje, tačiau jau dabar akivaizdu, kad kauniečiai su „Žalgiriu“ kovoti moka. Prieš pertrauką čempionate jie čempionus nukovė 2:0. Svečias pripažino, kad šįsyk atsilaikyti prieš sostinės futbolininkus buvo nelengva, bet jie buvo pasirengę vilniečių spaudimui po pertraukos.

„Žinojome, kad nuvargsime nuolat gindamiesi, o gintis teks, nes vilniečių žaidėjų kokybė leis jiems kontroliuoti kamuolį ir kurti progas. Vis dėlto net ir antrajame kėlinyje mes turėjome šansų įmušti. Prisiminkime vien progą paskutinėmis minutėmis, kai galėjome išplėšti pergalę (iš arti į vartus nepataikė Aurimas Raginis). Tuomet tai būtų tikra pasaka“, - sakė J.McKinstry.

Šiaurės airis pabrėžė, kad jo vadovaujama komanda dar nedemonstruoja maksimalių galimybių, nes ekipos naujokams dar reikia treniruočių ir laiko apsiprasti prie taktikos bei strategijos. O naujokų „Kauno Žalgirio“ gretose netrūksta.

Komandos trenerių kolektyvą papildė ir jo asistentas iš Didžiosios Britanijos Alexanderis McCarthy. Jis daugiausia bus atsakingas už savo ir varžovų komandų bei individualią žaidėjų video analizę.

Trenerių indėlis pasijuto jau pirmosiose jų rungtynėse, kai 17 ture „Kauno Žalgiris“ namie 1:0 palaužė „Jonavos“ komandą. Pergalingą įvartį kauniečiams pelnė sunkią traumą išsigydęs komandos naujokas, buvęs „Trakų“ futbolininkas Lukas Kochanauskas.

Nuo šiol komandos marškinėlius vilkės ir Lietuvos jaunimo rinktinės puolėjas Edvinas Baniulis ir gynėjas Lenkijoje žaidęs gynėjas Klimas Gusočenko. Kiek anksčiau prie ekipos prisijungė sezono pirmoje pusėje sėkmingai „Šilutės“ komandoje rungtyniavęs gynėjas Pijus Širvys bei keletas kitų futbolininkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių