Trečiosios vietos taurė įteikta „Futbolo mokyklos“ auklėtiniams

Kiek kitaip nei įprastai baigėsi Aleksandro Fokino taurės futbolo turnyras, uostamiestyje rengiamas nuo 2001 metų.

Taškas 14-ajame turnyre buvo padėtas ne po finalo, kurį dieną anksčiau laimėjo „Klaipėdos universiteto“ ekipa, o po rungtynių dėl 3-iosios vietos.

Pastarojoje kovoje susirėmė A ir B grupėse antrąsias vietas užėmusios „Futbolo mokyklos“ ir Plikių „Klarksono-Sakuonos“ komandos. Rezultatyvūs mūšis baigėsi jaunųjų futbolininkų sėkme 5:2.

Jau 6-ąją min. Aurimas Peištaras padėjo kertinį akmenį pergalei. Baigiantis kėliniui, kurie turnyre truko 40 min., ekipos apsikeitė įvarčiais – 33-iąją min. rezultatą išlygino Marius Valskis, o 39-ąją min. dar kartą „Futbolo mokyklos“ vienuolikę į priekį išvedė Laurynas Kielaitis.

Lemiama buvo antrojo kėlinio pradžia, kai per penkių minučių intervalą į praėjusių metų turnyro nugalėtojų vartus buvo įmušti trys įvarčiai. Du kartus taiklus buvo Liutauras Rimkus (43 ir 47 min.) ir sykį – A.Peištaras (44 min.).

Baigiantis susitikimui 78-ąją min. M.Valskis gražiu smūgiu sušvelnino skirtumą – 2:5.

Turnyre jėgas išbandė aštuonios komandos – iš Klaipėdos, Gargždų, Kretingos ir Plikių (Klaipėdos r.).

2015 metų taurę pirmą kartą laimėję uostamiesčio studentai lemiamose varžybose 1:0 palaužė „Saremos“ klubą. Pergalingą įvartį 63-iąją min. įmušė „Klaipėdos universiteto“ vienuolikės puolėjas Žilvinas Kymantas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių