„Trakų“ strategas apie „Partizan“ iššūkį: svarbiausia nepralaimėti dar prieš kovą

  • Teksto dydis:

A lygos bronzos medalių laimėtojai „Trakų“ futbolininkai trečiadienį pasiekė Belgradą, kur ketvirtadienį žais svarbiausias šio sezono UEFA Europos lygos atrankos rungtynes su „Partizan“ futbolininkais. Patys trakiškiai šį varžovą vadina pačiu stipriausiu klubo istorijoje, o neseniai prie ekipos vairo stojęs vyriausiasis treneris Kibu Vicuna teigia, kad svarbiausia užduotis prieš šias rungtynes – įtikinti auklėtinius, kad dvikova dar nepralaimėta.

„Tiesa, kad Europos lygos atrankoje burtai mums lėmė visiškai skirtingus varžovus. Tačiau tai mums - iššūkis. Tik taip mes galime augti kaip komanda, o šis tikslas mums šiuo metu yra svarbiausias. Žaisti Europoje su tokiu priešininku kaip „Partizan“ yra vienas malonumas. Tai individualiai labai stiprių žaidėjų komanda, kuri kaip bet kuri balkaniško futbolo atstovė pasižymi dideliu agresyvumu ir kova kiekviename aikštės centimetre.

Ar mes galime juos įveikti? Privalome tuo tikėti ir privalome apie tai svajoti. Jei atsiduosime aikštėje šimtu procentų, tada ir pamatysime. Galiu pasakyti tiek, kad mes esame čia dėl to, kad nusipelnėme čia būti. Mes buvome stipresni už „Cefn Druids“, buvome stipresni už „Irtyš“, todėl, kad žinojome, ką aikštėje turime daryti ir ko negalima daryti.

Koks rezultatas mane tenkintų? Jei įmuštumėm penkis įvarčius (šypsosi). Iš tikrųjų, nežinau, ką pasakyti. Ši dvikova susideda iš dvejų rungtynių, o tokiais atvejais pagrindinis tikslas yra patekti į kitą etapą. Man lengviau atsakyti, koks tenkintų rezultatas ne po vienų, o po abejų rungtynių“, – pasakojo „Trakų“ vyriausiasis treneris.

Rungtynės Belgrade prasidės ketvirtadienį 21.30 valandą. Atsakomoji dvikova – kitą ketvirtadienį 19.00 valandą Vilniaus LFF stadione.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių