„Trakai“ patiesė „St Johnstone“ klubą

Ketvirtadienio vakaras UEFA Europos lygoje buvo malonus ir „Trakų“ klubui. Olego Vasilenkos auklėtiniai pirmojo atrankos etapo atsakomajame mače namuose sugebėjo palaužti „St Johnstone“ klubą 1-0 ir bendru rezultatu triumfavo poroje 3-1.

Rungtynes abi komandos pradėjo aktyviai ir nevengė atakuoti. 7 minutę Deividas Česnauskis įsiveržė į baudos aikštelę ir bandė permesti kamuolį per vartininką į kairįjį vartų kampą, bet kamuolys skriejo šalia virpsto. 14 minutę teko padirbėti ir „Trakų“ vartininkui Ignui Plūkui. Standartinėje situacijoje kamuolys buvo pakeltas link tolimojo virpsto, kur Joephas Shaughnessy pašoko aukščiau visų ir smūgiavo galva, bet vartininkas viena ranka atmušė kamuolį virš vartų.

„St Johnstone“ nuolat spaudė šeimininkus ir 25 minutę vėl buvo arti įvarčio – Christopheris Kane‘as pabėgo vienas į priekį ir bandė permesti kamuolį per I.Plūką, tačiau jo bandymas buvo nesėkmingas. Svečiai iš Škotijos dažniausiai varžovų vartams bandė grasinti perdavimais iš kraštų, tačiau beveik visais atvejais kamuolį pagaudavo vartininkas arba potencialiai pavojingas situacijas neutralizavo gynėjai.

Visgi „Trakai“ atakose buvo tylūs ir pasirinko labiau rūpintis savo vartų saugumu. Po pertraukos žaidimas nebuvo toks aktyvus ir „Trakams“ pavyko sustabdyti varžovų spaudimą. 52 minutę savo laimę prie baudos aikštelės prieigų kairėje pusėje laimę pabandė Alma Wakili, bet gynėjo šūvį nesunkiai sustabdė vartininkas. 57 minutę „Trakų“ užduotis apsunko. Už pražangą prieš varžovą aikštės viduryje Arūnas Klimavičius buvo nubaustas antra geltona kortele ir „senosios sostinės riteriai“ liko žaisti mažumoje.

„St Johnstone“ po šio epizodo daugiau kontroliavo kamuolį ir atliko aštrių perdavimų į baudos aikštelę, bet „Trakai“ turėjo daugiau galimybių kontratakuoti. 68 minutę viename iš greitų išpuolių Maksimas Maksimovas nuo baudos aikštelės linijos gražiai užsuko kamuolį link viršutinio vartų kampo, bet pritrūko tik kelių centimetrų. 88 minutę „Trakams“ pavyko pralaužti ledus ir užtikrinti sau kelialapį į kitą etapą. Kontratakoje ties viduriu į priekį pabėgo M.Maksimovas, kuris atsidūręs vienas prieš vartininką neklydo ir užtikrintai smūgiavo į vartų kampą.

Rungtynės baigėsi „Trakų“ pergale 1-0 ir Lietuvos komanda bendru rezultatu triumfavo 3-1. Tai yra antras kartas, kai trakiškiai iškopė į antrą Europos lygos atrankos etapą. Jame jie susitiks su „IFK Norrkoping“ ekipa.

Rezultatas:

„Trakai“ 1 – 0 „St Johnstone“

(pirmasis mačas 2-1, bendras rezultatas 3-1)

88‘ [1 – 0] Maksim Maksimov


Šiame straipsnyje: TrakaiEuropos futbolo lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių