Tikisi naudos ne vien futbolui

Pasaulio salės futbolo čempionato finalo turnyras 2020-aisiais turėtų vykti ne vien didžiausiose Lietuvos sporto arenose – Kauno, Vilniaus ir Klaipėdos, bet ir mažesniuose miestuose.

Pasiraitojo rankoves

Tarptautinės futbolo asociacijų federacijos (FIFA) sprendimu 9-ojo pasaulio salės futbolo čempionato finalo turnyras bus surengtas 2020-ųjų rugsėjo 12 – spalio 4 d. Lietuvoje.

Mūsų šalies rinktinė dalyvaus šeimininkės teisėmis – nereikės kovoti atrankos varžybose.

"Reikia pasiraitoti rankoves. Su FIFA atstovais jau pradėjome dėliotis pradinę programą, tačiau mums bus labai svarbus bendradarbiavimas tiek su šalies Vyriausybe, tiek su Turizmo departamentu. Salės futbolas šiuo metu Lietuvoje yra neprofesionalus, bet pasaulio čempionatas gali išpopuliarinti tiek salės, tiek ir didįjį – lauko – futbolą, – sakė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Tomas Danilevičius. – Valstybei šios varžybos gali padaryti didelę įtaką: turime puikių galimybių itin plačiai išviešinti ne vien prestižinį renginį – jį transliuos Europos, Šiaurės ir Pietų bei Centrinės Amerikos, Azijos, Australijos televizijos kanalai, bet ir šalį."

"Jau aptarėme renginio koncepciją, struktūrą, susitinkame su sporto arenų vadovais. Federacijos pozicija – kiek įmanoma labiau išplėsti turnyrą ir organizuoti jį šešiuose miestuose, bet galutinis sprendimas paaiškės po FIFA atstovų vizito, – teigė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius. – Varžybos tikrai vyks Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, norime prijungti Šiaulius, Panevėžį ir Alytų."

"Pastarąjį kartą stipriausios pasaulio salės futbolo komandos Europoje varžėsi prieš 24 metus. Nekantraujame prisijungti prie Lietuvos ir padėti suorganizuoti aukščiausio lygio renginį, – kalbėjo su T.Danilevičiumi ir E.Stankevičiumi susitikęs FIFA salės futbolo ir paplūdimio futbolo varžybų vadovas Kasra Haghigis. – Mes, be kita ko, akcentuojame ir išliekamąją vertę, kurią toks turnyras gali sukurti šaliai. FIFA nuomone, tai yra nacionalinio lygio renginys, kai visi stengiasi dėl vieno tikslo ir palaiko nacionalinę rinktinę. Kalbėjomės su kolegomis iš Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA), jie labai patenkinti anksčiau Lietuvoje įvykusių Europos turnyrų organizavimu."

Žaidėjams teks pasitempti

Lietuvos nacionalinė salės futbolo rinktinė Europos reitingų lentelėje yra 29-oji.

Pirmauja Ispanija, toliau rikiuojasi Rusija, Portugalija, Kazachstanas, Italija, Čekija, Azerbaidžanas, Serbija, Vengrija, Gruzija. 15-ojoje vietoje – Latvija, 43-iojoje – Estija.

Praeitą spalį mūsiškiai išmėgino jėgas su slovakais (16-oji vieta Europos reitingų lentelėje) ir abejas kontrolines rungtynes pralaimėjo – 1:4 bei 0:6.

Lietuvos rinktinei atstovavo Kauno "Vyčio", Vilniaus "Turbotransfers" ir "Bekento", Jonavos "Vikingų", Gargždų "Pramogų", Mažeikių ekipų žaidėjai ir legionieriai iš Anglijos klubų.

"Rezultatai nepatenkinami, bet tik žaisdami su stipriais varžovais mes augsime, nes nė viena treniruotė negali atstoti rungtynių, – kalbėjo Lietuvos salės futbolo rinktinės vyriausiasis treneris ukrainietis Jevgenijus Ryvkinas. – Yra trys keturi futbolininkai, kurie jau dabar gali žaisti aukščiausiu lygiu, kitiems reikės gerokai pasitempti. Kas gali būti svarbiau visiems save gerbiantiems sportininkams, nei ginti savo šalies garbę pasaulio čempionate, kuris vyks ne kažkur, o tėvynėje? Trenerių štabas taip pat tęs aktyvų atrankos darbą. Reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad žaidėjai atvyksta į nacionalinę komandą tik kelioms dienoms ir mums neįmanoma pagerinti jų fizinio parengtumo – jis turėtų būti tobulinamas klubuose."

Gruodžio 1–2 d. numatomos Lietuvos salės futbolo rinktinės kontrolinės rungtynės su Andora (34-oji vieta Europos reitingų lentelėje).

Čempionė – Argentina

8-ojo pasaulio salės futbolo čempionato finalo turnyras 2016-aisiais buvo surengtas Kolumbijoje.

Varžybose dalyvavo 24 rinktinės, tarp jų – iš Irano, Tailando, Vietnamo, Mozambiko, Gvatemalos, Saliamono salų, Kubos.

Aukso medalius iškovojo argentiniečiai, finale 5:4 palaužę Rusijos atstovus. Trečiąją vietą užėmė Irano ekipa, po baudinių 4:3 nugalėjusi Portugalijos komandą.

Rezultatyviausiai rungtyniavo portugalas Ricardinho, įmušęs 12 įvarčių. Šis salės futbolo virtuozas neseniai viešėjo Lietuvoje – su Madrido "Inter" (Ispanija) komanda dalyvavo Europos salės futbolo klubų Čempionų lygos turnyre Alytuje.

Reikalavimai: treneris J.Ryvkinas pasigenda Lietuvoje gerai fiziškai pasirengusių salės futbolo žaidėjų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių