Tarptautinės futbolo pamokos nenuvylė

Lietuvos atstovams nepavyko peržengti UEFA Regionų taurės turnyro Kaune atrankos etapo, tačiau tarptautinės pamokos nenuėjo veltui. Kėdainių „Nevėžio“ jungtinė ekipa džiaugiasi gavusi vertingų futbolo pamokų.

Lietuvai atstovavę Kėdainių futbolininkai per tris A grupės mačus surinko 7 taškus, tačiau šio kraičio nepakako, kad žengtų į kitą turnyro etapą. Vienintelis kelialapis atiteko grupės nugalėtoja tapusiai Škotijos regionų rinktinei. Tiesa, škotus į kitą etapą išvedė ne taškų pranašumas, o tik geresnis įvarčių skirtumas.

Kėdainių ekipai kortas sumaišė lygiosios 1:1 pirmajame mače su škotais. Antrosiose rungtynėse lietuviai 2:0 pranoko Geteborgo regiono (Švedija) komandą, o trečiosiose – 5:2 Tartu regiono ekipą. Švedai su 3 taškais liko treti, o Estijos atstovai, pralaimėję visas dvikovas, paskutiniai.

Dauguma turnyro rungtynių vyko Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) stadione. Portalo pakalbintas Geteborgo ekipos treneris pabrėžė esąs patenkintas komandos pasirodymu bei sudarytomis sąlygomis.

„Kaune smagiai praleidome laiką. Visi mūsų žaidėjai – futbolo mėgėjai, o ne profesionalai, tad rezultatas nebuvo svarbiausia. Turite gerą futbolo bazę, kurioje mums buvo malonu rungtyniauti“, - kalbėjo švedas.

Auklėtinių pasirodymu nenusivylė ir „Nevėžį“ treniruojantis kaunietis Vitalijus Stankevičius.

- Kaip vertinate ekipos rezultatus? - paklausėme V.Stankevičiaus.

- Vertinu teigiamai. Mums labai nedaug pritrūko iki kelialapio. Jei būtume laimėję pirmąsias rungtynes su škotais, pirmoji vieta būtų pasiekiama ranka. O laimėti tikrai galėjome. Turėjome ne vieną dėkingą progą įmušti, pataikėme į virpstą, žaidėme geriau. Vėliau jau likimas buvo ne mūsų rankose. Paskutiniame ture su estais turėjome laimėti didžiuliu skirtumu, o pavyko nugalėti tik trimis įvarčiais.

- Ar jūsų komandos neišsunkė trejos rungtynės per savaitę? Juk jau pirmadienį laukia rimtas egzaminas Lietuvos pirmojoje lygoje – kausitės su lyderiu Kazlų Rūdos „Šilo“ klubu.

- Krūvis teko didžiulis, tačiau UEFA turnyre žaidė tik 6 – 7 mūsų futbolininkai. Pagal taisykles turėjome suburti rinktinę iš keleto mėgėjiškų komandų. Keturis žaidėjus mums paskolino Radviliškio „Lokomotyvas“, pagelbėjo ir vartininkas iš Kelmės „Kražantės“, buvo ir futbolininkų iš miesto pirmenybių. Esame visiems jiems dėkingi. Juk vyrai pasiėmė laisvadienius, pasiprašė išleidžiami iš darbų. Kai kurie atlėkdavo į stadioną jau rungtynėms prasidėjus, tačiau aikštėje kovėsi netausodami savęs.

- Ar nepaisant nepasiekto tikslo, vaikinai neliko nusivylę?

- Vyrai tikrai degė noru užimti pirmąją vietą, tad tam tikras nusivylimas yra. Vis dėlto esame labai patenkinti pačia galimybe pasigalynėti su pajėgiomis Švedijos, Škotijos komandomis, paragauti kitokio stiliaus futbolo.


Šiame straipsnyje: NevėžisUEFARegionų taurė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių